Докато останалият свят продължава да се бори с пандемията на

...
Докато останалият свят продължава да се бори с пандемията на
Коментари Харесай

Този континент успя да остане изцяло изолиран от коронавируса

Докато останалият свят продължава да се бори с пандемията на новия ковид, един континент съумя да остане напълно изолиран от инфекцията.

Антарктида - най-студеното място на Земята - в този момент се счита за " най-безопасното място в света ", тъй като там няма нито един доказан случай на болестта, написа CNN.

Районът имаше близка връзка с Covid-19, когато огнищата удариха круизните кораби за сезона, само че вирусът не доближи до замръзналите крайбрежия на Антарктида. И защото сега континентът влиза в зимата, която го прави изцяло изолиран, там няма опасения, че новият ковид скоро ще се придвижи.

Въпреки че в Антарктида няма публично локално население - в случай че не броите многото пингвини, китове, тюлени и албатроси - към 5 000 души, най-вече учени и откриватели, сега живеят в самотните 80 плюс бази.
 13 забавни обстоятелството за най-студеното място на света
13 забавни обстоятелството за най-студеното място на света

Като да вземем за пример, че цяла зима там е изцяло мрачно

Кери Нелсън - административен координатор на станцията " Палмер " на остров Анверс - най-северната станция на Съединени американски щати в Антарктида, е една от тях.

" Наистина не мисля, че сега тук има човек, който да не е признателен да бъде тук и да бъде в сигурност ", споделя тя.

" Някои от нас са подготвени да се върнат вкъщи. За да оказват помощ на хората, които обичат, и да бъдат потребни по различен метод през това време. Но всички ние сме доста признателни да живеем на място, където това заболяване (и всички последствия от него за здравето и метода на живот) отсъстват. "
 Снимка 372297
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР