Докато обикаляхме в планината, попадахме на доста източници на вода,

...
Докато обикаляхме в планината, попадахме на доста източници на вода,
Коментари Харесай

Експерт: Вода в планината има достатъчно, но не е ясно с какво се е хранил Сашко


" Докато обикаляхме в планината, попадахме на много източници на вода, само че не мога да кажа с какво се е хранeл 12-годишният Александър. Работи се по доста версии, нито една не е изключена. " Това изясни пред bTV Васил Василев от отдел „ Издирване “, откакто през вчерашния ден детето бе намерено след 8 дни в неопределеност.

„ Оптимист съм, че ще разберем какво се е случило. Предстоят разбори и следствие. Имаме формирано дело и се водим по него. Предстои ни доста сериозна работа “, уточни Павел Млеканов, шеф на Областната полиция в Перник.

Той уточни, че Сашко към момента е болница и му се вършат проучвания. Необходимо е още малко време, с цел да се прибере у дома, само че всички са щастливи от положителната развръзка.

„ След като получихме сигнала, незабавно отидохме на място. Отзоваха се всички налични служители на реда. Обградихме периметъра, за който към този момент знаехме, че детето е там. Стотици хора към този момент се бяха събрали там. Бях 4 денонощия компактно и видях какво вършат всички тези хора за издирването на детето “, изясни Павел Млеканов и добави, че са употребявани и ловци в акциите.

„ Версиите, по които се работи, не са малко. Детето е открито от доброволци, само че желая да благодаря на Планинската избавителна работа “, добави още той.

Директорът на Областната полиция в Перник изясни, че планината стартира от последните къщи на Перник, а теренът е доста сложен - с пресечени местности, долини и шубраци.

„ Ние заехме, че детето е хиперактивно и може да се движи на много бързо по отношение на възрастта и физическото си положение. Има разнообразни дейности, които биха подхванали другите деца с аутизъм – едни биха се скрили, други биха бягали. Едни търсят височини, други биха слезли към къщите. Това затрудни търсенето “, разяснява Млеканов.

„ Всяко едно дете с аутизъм има друго държание, доста е характерно. Обстойно анализирахме другите форми, с цел да преценим какво може да направи Сашко и къде може да отиде “, изясни Васил Василев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР