Докато някои производители на смартфони се чудят как да уголемят

Докато някои производители на смартфони се чудят как да уголемят ...

Essential, GEM и смартфонът с нестандартна форма.

Докато някои производители на смартфони се чудят как да уголемят екраните на устройствата си чрез сгъваеми механизми, други просто създават телефони с много, много нестандартна форма.

Такъв е случаят със следващия телефон на Essential - компанията, създадена от Анди Рубин, един от основателите на Android, който се раздели с Google заради секс скандал.

Телефонът, който Рубин нарича "GEM", е с откровено нестандартен дизайн, който, по думите на създателя му, ще промени начина, по който ползваме смартфоните.

Засега не знаем почти нищо за устройството, освен че най-вероятно ще работи с модифицирана версия на Android 10.

От снимките става ясно, че GEM разполага с големи бутони за управление на звука и включване/изключване, има само една камера на гърба си, придружена от сензор за пръстов отпечатък, и грабва окото с много, много продълговат екран.

Въпреки нестандартно удължената му форма, телефонът изглежда изненадващо дребен в човешка ръка, с интерфейс, специално пригоден за продълговатия екран.

Към момента телефонът е в процес на тестване в реална среда, а Рубин обещава, че съвсем скоро ще получим повече информация за GEM.

Източник: dnesplus.bg