Докато някои от популярните туристически дестинации по света бавно се

...
Докато някои от популярните туристически дестинации по света бавно се
Коментари Харесай

Коронавирусът съсипва държави, разчитащи преимуществено на туризъм


Докато някои от известните туристически дестинации по света постепенно се отварят и туризмът стартира да се съживява, като цяло въздействието на пандемия та върху промишлеността се прави оценка като опустошително, оповестява Си Ен Ен, съобщи БГНЕС.

Много страни, които мощно разчитат на приходите от туризъм , изгубиха един от главните си източници на бюджетни доходи през март. Кои въпреки всичко са най-тежко засегнатите в това отношение страни?

Според статистиките Мексико е най-уязвимата от най-големите стопански системи в света, защото 15,5% от Брутният вътрешен продукт на страната разчита на туристическата промишленост.

Онлайн порталът, който дава данни за световната цифрова стопанска система, сформира лист на тези, които евентуално ще бъдат най-тежко наранени въз основа на данните от 2019 година от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC).

Мексико е отпред в листата, следван компактно от Испания и Италия.

Двете страни са измежду страните с най-голям брой смъртни случаи от ковид , а европейските дестинации, привличащи като предписание милиони туристи също са най-засегнати от намаляващия брой туристи. През предходната година приходите от гости са съставлявали 14,3% от Брутният вътрешен продукт на Испания и 13% от този на Италия, съгласно WTTC.

аИспания поставя големи старания да съживи туристическата си промишленост, като отвори още веднъж границите си още през миналия месец за жители на всички страни от Европейски Съюз и утвърдени от съюза трети страни. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР