Докато някои известни български личности участват в благотворителни инициативи заради

...
Докато някои известни български личности участват в благотворителни инициативи заради
Коментари Харесай

5 звезди, отдали се на благотворителността

Докато някои известни български персони вземат участие в благотворителни начинания поради позитивния имидж, доста международни звезди употребяват част от голямото си благосъстояние освен заради тази причина, а и с цел да оказват помощ на хора в потребност. Някои вземат решение да създадат това поради близки или трогнати от историята на непознати, които инцидентно научават.

Анджелина Джоли е една от актрисите в Холивуд, която е известна със своята обществена ангажираност и присъединяване си в разнообразни дела. Всяка година хубавицата отделя над 5 млн. $ за щедрост. Тя е дипломат на благосклонност на Организация на обединените нации и доста постоянно посещава бежанските лагери в Сиера Леоне, Камбоджа (откъдето осинови дете), Намибия, Танзания, Пакистан и други. Освен с брилянтната си игра в разнообразни филми, нейният сътрудник Леонардо ди Каприо се прочу като деятел за запазване на околната среда. През 2014 година той бе назначен за дипломат на мира към Организация на обединените нации по проблемите на климата. Наскоро пък Мадона прикани за събиране на средства за болните деца и сираците на Малави.
Има още доста световноизвестни персони, които през последните няколко години основаха свои лични фондации и посветиха огромна част от свободното си време за начинания със обществена устременост. Те събират от ден на ден съидейници. Ето и най-известните от тях:
Майли Сайръс се грижи за бездомници и младежи с ексцентрична полова ориентировка
Фондация „ Cyrus's Happy Hippie “ е насочена към младежи, които са останали без дом или се опасяват да признаят за половата си ориентировка пред фамилията и обществото като цяло. Според нейния формален уебсайт, екипът ѝ цели да поддържа главните потребности на младежите като храна, заслон, психическа поддръжка, както и да им подсигури нужното обучение и място измежду останалите.
Кание Уест стартира с благотворителността след загубата на майка си
След като се разделя с доста непосредствен за него човек, рапърът става по-сериозен и дружно с другари основава „ Donda's House “. Фондацията, разположена в Чикаго, е в памет на неговата майка, като главната ѝ активност е да поддържа разнообразни млади реализатори. По-късно тя е преименувана на „ Art of Culture “.
Матю Макконъхи предизвиква възпитаници да спортуват
Усмихнатият артист и неговата брачна половинка Камила основават фондацията „ The Just Keep Livin “. Тя е насочена най-много към гимназистите, които водят по-заседнал метод на живот. Към нея работят експерти по фитнес и здравословно хранене, които организират занимания с младежите, с цел да може те да се движат повече и да понижат потреблението на нездравословни храни, което е една от предпоставките за затлъстяване и наднормено тегло измежду американците.
Мишел Обама оказва помощ на млади девойки да учат
Жената на някогашния американски президент стартира с благотворителността още по време на неговия мандат, като продължи и по-късно. През 2015 година тя взема решение да сътвори „ Let Girls Learn initiative “. Организацията, подкрепена от няколко американски институции, се занимава с поощряване на девойки, прекъснали образованието си заради разнообразни аргументи, да го продължат. За задачата се провеждат обществени обучителни стратегии, които да обзет повече хора.
Аштън Кътчър поддържа деца, жертва на трафик
Актьорът от сериала „ Двама мъже и половина “ и някогашната му жена Деми Мур основаха фондация „ Thorn “. Тя се занимава с деца, станали жертва на трафик за секс и порнография. Преди няколко години двете звезди са шокирани какъв брой невръстни малчугани са отнети от родителите им и насилвани в чужбина. Тогава вземат решение да спомогнат за понижаване на разпространяването на нецензурен материали с деца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР