Докато новият коронавирус носи глобален хаос, Бил Гейтс е новата

...
Докато новият коронавирус носи глобален хаос, Бил Гейтс е новата
Коментари Харесай

Как Африка става оръжие срещу Бил Гейтс

Докато новият ковид носи световен безпорядък, Бил Гейтс е новата черна овца за теоретиците на конспирацията по целия свят, в това число в Африка, където подправен онлайн пост на кенийски политик наля още масло в разпространяването на дезинформация. Докато стратегиите за имунизиране на Гейтс на континента от дълго време обезпечават задоволително мотиви за спекулации, подправените изказвания са придобили ново измерение на фона на пандемията, написа БГНЕС, базирайки се на материал на Агенция Франс Прес.

На 15 март губернаторът на Найроби Майк Сонко разгласява остаряло видео на Гейтс, в което милиардерът предизвестява за следствията от бъдеща пандемия, с надпис " Бил Гейтс ни сподели за ковид през 2015 ". Всъщност клипът демонстрира, че Гейтс предизвестява, че светът е неопитен за световна пандемия в диалога си за TED преди пет години, само че той не загатна ковид.

Постът на Сонко генерира толкоз доста реакции измежду неговите над 2 милиона почитатели във Фейсбук, че той остава най-консумираният в света пост за Гейтс в ерата COVID-19, настояват от CrowdTangle. Досега той е споделян повече от 1 милион пъти и е събрал 38 милиона гледания в обществените медии.

Слуховете за връзки сред Гейтс и актуалната пандемия се радват на изключително необятна прелест измежду другите заприказва за интрига по целия свят, откогато вирусът изригна в китайския град Ухан през декември 2019 година.

Сред най-популярните изказвания в Африка е концепцията, че Гейтс желае да управлява човечеството благодарение на ваксини-татуировки, в които има миркочипове и посредством тях може да се наблюдават дейностите на всеки имунизиран. Тази доктрина обаче не е просто известна единствено в Африка, а на всички места пос вета.

Привържениците на конспирацията също по този начин настояват, че Гейтс може да печели от възможна ваксина и че фондацията му е патентовала лекуване преди години, преди да разкриването на новия ковид. Други имат вяра, че той е основал вируса за надзор на популацията – внимателен въпрос в Африка, където огромна част от забележимите реакции онлайн се концентрираха върху въпроса за ваксина за COVID-19 и пробни тествания на локално равнище.

Недоверието към западните ваксини бе потвърдено от неотдавна станал доста известен в обществените мрежи пост, в който се твърди, че френският академик Дидие Раул - индивидът, който във Франция вкара хидроксихлорокина като част от лековит протокол против COVID-19, е предизвестил африканците да не употребяват " имунизацията на Бил Гейтс ", тъй като съдържа " отрова ".

Политиците в Нигерия несъмнено имат афинитет към сходни тематики, в това число Феми Фани-Кайоде, някогашен министър на авиацията, прочут със шерването на дезинформация по политически и религиозни линии. Фани-Кайоде, който има постоянни почитатели измежду християните от Южна Нигерия, показа голям брой изявления, потвърждавайки, че Гейтс е част от скришен властови хайлайф, който желае да реализира международно владичество, употребявайки ковид и 5G технологията, наред с други неща.

През февруари СЗО организира семинар с над 50 публицисти в Нигерия. " Журналистите и медиите са от решаващо значение за приемането на верните известия до общността. Искаме да предадете вярната информация на хората и да допринесете за прекъсването на разпространяването на клюки ", съобщи Дхамари Найду.

Прочети още: https://www.actualno.com/analysis/afrika-chudesno-pole-za-konspiracii-sreshtu-bil-gejts-i-koronavirusa-news_1466576.html
© Actualno.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР