Докато новите случаи на коронавирус в САЩ продължават да растат,

...
Докато новите случаи на коронавирус в САЩ продължават да растат,
Коментари Харесай

Наложи ли Тръмп медийно ембарго на здравните експерти в САЩ?

Докато новите случаи на ковид в Съединени американски щати не престават да порастват, CNN разкри, че Белият дом не позволява на топ специалиста по инфекциозни болести Антъни Фаучи да се появява по американски малките екрани.
Членове на специфичния екип на Белия дом за битка с ковид постоянно се показваха по локалните малките екрани при започване на пандемията. Фаучи изключително си завоюва похвали поради спокойствието и рационалните си препоръки, които постоянно бяха в конфликт със спекулативните и комплицирани послания на президента Доналд Тръмп.
Фаучи за последно се появи пред американска телевизия на 12 юни. CNN добавя, че други членове на екипа като лекар Дебора Бъркс и лекар Робърт Редфийлд доста рядко дават изявленията.
Източник разкри пред американската медия, че на Фаучи и други специалисти не им се разрешава да се появяват по малкия екран.
" Сега е времето да изпратим мощно обръщение за публичното здраве ", сподели източникът и акцентира, че инфектираните се усилват в огромна част от страната. Представителят добави, че се счита, че Фаучи е прекомерно непосредствен за заплахите от ковид по време на появяванията си или прекомерно " тъмен ".
Дори и фигури, които се преглеждат като по-приятелски настроени към администрацията не се появяват постоянно пред американските малките екрани. Главният хирург на Съединени американски щати Джером Адамс се е появявал пред медии единствено два пъти за последните няколко седмици, веднъж пред локално радио и в петък пред NBC, когато не пожела да отговори на въпроси за какво Тръмп отхвърля да носи маска на обществени събития.
CNN добавя, че лекар Робърт Редфийлд, шеф на Центровете за надзор и предварителна защита на заболяваната, даде брифинг на 25 юни, само че като цяло също не се демонстрира.
През последните седмици здравният секретар Алекс Азар е по-активен и се появи в по-големите малките екрани. Тези дни обаче Фаучи изрази паниката си пред задгранични медии и на други платформи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР