Докато не се приеме бюджета на столицата, не получаваме никакви

...
Докато не се приеме бюджета на столицата, не получаваме никакви
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Темата с мигрантите е използвана политически

Докато не се одобри бюджета на столицата, не получаваме никакви заплати. Това би трябвало да се промени, тъй като това е насила общинските съветници да гласоподават бюджет, без значение какъв е той. Това сподели общинският консултант от Местната коалиция „ Българска социалистическа партия за България " Ваня Григорова.

Следващата седмица Столичният общински съвет ще гласоподава заплатите на кмета на София и на общинарите да се вдигнат фрапантно.

В момента заплатата на общински консултант е 1300 лева „ Чисто получаваме 1080 лева при минимална работна заплата 933 лв.. Това, което се случва сега, не е толкоз нарастване, а заслужено систематизиране на средствата. Част от средствата, които се заделят, минават през заплащания на общински съветници в бордове, фондове. Тях към този момент няма да ги има ", изясни Григорова.

До момента столичният кмет е получавал 3000 лева заплата, до момента в който градоначалници на доста по-малки обитаеми места получават по 6000-7000 лева, означи тя. „ Никога не трябва да спестяваме от избори, народна власт, възнаграждение на нашите представители и на държавни чиновници. Това ни се връща през корупция. Неглижирането на възнаграждението на хората, които работят, води до понижаване на качеството на услугата, каквато и да е тя ", безапелационна бе тя.

Според нея би трябвало да се влага в условия на труд и хонорари, изключително в дефицитните специалности, с цел да бъдат привлечени фрагменти.

„ Не може на национално равнище минимумът, който е контрактуван преди две години за здравна сестра, да е 1450 лв., а медицинските сестри в столицата да получават 1350 лв.. Заради неглижиране на техните претенции те се готвят за митинг във вторник ", съобщи Григорова.

Темата с мигрантите съгласно нея е употребена политически. Проблем има, само че той е обвързван с общото повишаване на престъпността в столицата, съобщи Григорова.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР