Докато не се постигне консенсус, Наредба Н-18 няма да съществува,

...
Докато не се постигне консенсус, Наредба Н-18 няма да съществува,
Коментари Харесай

Горанов и Борисов замразиха Наредба Н-18

Докато не се реализира консенсус, Наредба Н-18 няма да съществува, разгласи министър председателят премиерът Бойко Борисов по време на постоянното държавно съвещание.

Той настоя финансовото министерство и Национална агенция за приходите да водят интензивни диалози със съсловните организации - значи всяка седмица срещи с по една съсловна организация и да се отстраняват проблемите и терзанията им.

По думите му работата би трябвало да е ориентирана към премахването на сивия бранш, само че това никога не би трябвало да се отрази на дребните и междинните съсловни организации.

"Когато те са уверени, тогава и аз ще съм уверен ", уточни Борисов.

"Искам да уверя всички заинтригувани, че до момента в който не реализираме цялостно единодушие с обособените организации, няма да продължим напред. Сега стартират интензивни диалози къде и по какъв начин би трябвало да бъде усъвършенстван процесът, тъй че да не се затруднява дребният и междинен бизнес. Създадени са голям брой работни групи, които да отчетат спецификата на обособените бизнес процеси ", изясни на собствен ред финансовият министър Владислав Горанов

Вече две години финансовото министерство и Националната организация за приходите (НАП) се пробват да създадат промяна, обвързвана с касовите апарати и отчитането на продажбите. Бизнесът обаче твърди, че промяната поражда редица на практика проблеми.

През седмицата се организира необятна полемика в Министерския съвет, водена от Горанов и шефката на Национална агенция за приходите Галя Димитрова.

"Реформата е всеобхватна. Винаги ще има съпротива от тези, при които наредбата си е свършила работата ", разяснява Владислав Горанов пред представителите на бизнеса.

Той счита, че да вземем за пример секторът на хотелиерството и ресторантньорството е рисков за фиска.

"Ако всички целим по-справедлива икономическа среда, ще ни е по-лесно да продължим. Голяма част от въпросите, които се чуват в обществената среда, се дължат на недоумение. Има и частна опозиция против наредбата, като някои имат терзания и я употребяват като смокинов лист за неверния модел за правене на бизнес, по тази причина и стачкуват ", добави Горанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР