Докато не бъде подписан указа за освобождаването на Младен Маринов

...
Докато не бъде подписан указа за освобождаването на Младен Маринов
Коментари Харесай

Рокадата в МВР ще чака президентския указ

Докато не бъде подписан указа за освобождението на Младен Маринов от поста му на Главен секретар в Министерство на вътрешните работи, няма да се внасят за гласоподаване в Народното събрание предложенията за гласоподаване на оставката на настоящия титуляр на поста Валентин Радев и новата номинация за поста. Това стана ясно от изказвания на премиера Борисов и на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

След съвещанието на съдружния съвет през вчерашния ден Цветанов заяви, че ГЕРБ ще внесе за гласоподаване в четвъртък трите министерски оставки и се надява президентът да подпише указа до тогава, с цел да може в същия ден да се пристъпи и към гласуването на новите назначения.

" Казал съм на ГЕРБ до момента в който не се разпише указа, да не го вкарват, с цел да не предизвикаме втора стихия. Винаги съм уважавал и президентската институцията, и хората в нея. ", съобщи Борисов на среща с членовете на Американската комерсиална камара през днешния ден.

Ако няма декрет за Младен Маринов, в четвъртък, в Народното събрание ще се гласоподават единствено кандидатурите за министри на Петя Аврамова и на Росен Желязков, номиниран през вчерашния ден да оглави транспортно министерство.

" Президентската институция търси борба и с Министерския съвет, и с Народното събрание. Това е жанр на работа на президентството през цялото време на работата му ", разяснява още по Нова тв Цветанов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР