Докато навън есента разгръща пълния си потенциал в серия сиви,

...
Докато навън есента разгръща пълния си потенциал в серия сиви,
Коментари Харесай

Какво да правим този уикенд ?

Докато на открито есента разпростира цялостния си капацитет в серия сиви, студени и дъждовни дни, не е наложително уикендът да бъде също толкоз прозрачен. Събота и неделя са идеалното време да се поглезите с гурме изкушения, хубаво вино, трогателен спектакъл или филм. Да, всичко това може да ви се случи в идващите три дни!

15 ноември, петък

Ако живо се интересувате от изкуство, съвършен свършек на работната ви седмица може да се окаже курсът „ История на изкуството за фенове “ в SOHO (ул. Искър 4) от 19:30. След като предните курсове ни срещнаха с изкуството на изисканите европейски дворове през XIV век, ще се върнем обратно във времето, в тосканските градове Сиена и Пиза, с цел да проследим смяната на изкуството в Италия от Готика към Ренесанс. Лекцията ще води Кристина Тужарова, а входът е 10 лева

 арт изкуство бои четки Thinkstock

За искащите да разхлабен в края на седмицата пък в бар Tell Me (ул. Иван Вазов 12) ви чака добре познатото празненство Nordic Soundscapes . Björk, Fever Ray, GusGus, Lykke Li, The Knife и още доста от съвремеменната скандинавска музика ще звучи след 23:00, до момента в който празнувате началото на уикенда с пиво в ръка – откакто оставите 5 лева на входа.

 мъж жена празненство ваучър въодушевление успокоение самотност Thinkstock

16 ноември, събота

Събота е време за изкуство! Започваме с едно от най-големите заглавия в тазгодишната Киномания – от 19:00 в Зала 1 на НДК може да гледате новия филм на Уди Алън „ Един дъждовен ден в Ню Йорк “ . Романтичната история ни среща с колежанина Гетсби Уелс (Тимъти Шаламе), който идва в града с приятелката си, само че до момента в който тя интервюира прочут режисьор за новия му план, Гетсби се среща с младата актриса Шанън (Селена Гомез), а искрите посред им са единствено въпрос на време. Билетите от 12 лева са на касите и уеб страницата на НДК.

 Един дъждовен ден в Ню Йорк Киномания

Продължаваме на музикална вълна и концерта на Белослава в Terminal 1 (ул. Ангел Кънчев 1). Ще чуем най-хубавото от певицата с кадифен и гальовен глас против билет от 20 лева от мрежата на Eventim. Вратите отварят в 21:00, началото е в 22:00, а за искащите да продължат вечерта – след среднощ стартира афтър празненство с диджей сетовете на DoLittle & FeeL против 5 лева

 Белослава Личен списък

И тази година обичаната ни Нощ на театрите няма да пропусне да извърши цялата съботна вечер с нови и остарели постановки, пърформанси, изложения, отворени порти, събития за деца и още цялостен куп чудеса. Списъкът с благоприятни условия е доста дълъг, по тази причина оставяме на вас да изберете събитията, които да посетите в събота вечер: всичко е на theatresnight.org.

 спектакъл Pexels

17 ноември, неделя

Неделя е ден за презареждане, по тази причина се отдаваме на гъдели за небцето! Традиционният неделен брънч в ресторант KOTO (ул. Цар Калоян 6) този път е на карибска тема. Махи Махи такос с текила салса, барбакоа с агнешко в бананови листа, кубинско дърпано телешко, кейк с ром, джинджифил и мрачен шоколад са единствено дребна част от апетитния лист с десетки екзотични специалитети, които може да опитате от 12:00 против куверт от 29 лева

 храна Istock

Ако обичате хубаво вино и джаз, заповядайте събота и неделя на Jazz & Wine в Park Center на равнище +1, където от 12:00 до 20:00 часа и през двата дни 7 от най-хубавите български винопроизводители ще показват своите артикули, а от 18:00 часа ще има и джаз музика за ценители с Михаил Йосифов латин джаз квартет, Das Weltschmerz-Duett (Милен Кукошаров и Веселин Веселинов – Еко), Велека Цанкова, Павел Терзийски.

 вино изгоди Thinkstock

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР