Докато на пазарите се задържа възходяща тенденция на фона на

...
Докато на пазарите се задържа възходяща тенденция на фона на
Коментари Харесай

UBS очакват единствено пазарите в Азия отчетат позитивен растеж тази година

Докато на пазарите се задържа възходяща наклонност на фона на възобновяването на икономическата интензивност в страните, които бяха блокирани поради ковид, някои вложители стартират да се питат дали в този момент е добър миг да вложат парите си в акции, написа Си Ен Би Си.

Според Адриан Зюрчер от UBS Global Wealth Management, Азия е мястото, което фактически демонстрира признаци за възобновяване.

„ Смятаме, че районният показател MSCI Asia Pacific -ex Japan ще се показва по-добре от останалите ”, съобщи Зюрчер пред Си Ен Би Си.

„ Смятам, че за нас това е единственият район, които ще регистрира действителен напредък на облагите през тази, а и през идната година – двуцифрен напредък “, прибавя той.

Коментарът на Зюрчер идва на фона на ралито на международните тържища през последните дни, което се дължи значително на разхлабването или премахването на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид в редица страни, чиито стопански системи бяха наранени тежко от карантината.

От началото на юни MSCI е напреднал с 6,07%, сочат данни на Refinitiv Eikon. Въпреки това той към момента не се е възстановил изцяло, като сега е с 8% под цената, при която стартира годината.

За съпоставяне, хонконгският показател Hang Seng е напреднал с 5,65% от началото на месеца, до момента в който бенчмаркът в континентален Китай Shanghai Composite е повишен с 2,09%, за същия интервал. От началото на годината двата показателя са се намалили надлежно с 13,94% и 4,53%.

В Съединени американски щати Dow Jones е напреднал с 3,49% от началото на месеца, до момента в който S&P 500 се е повишил с 2,52%. От началото на годината двата показателя са надолу с 7,95% и 3,4%.

„ Смятам, че сме минали интервала на суматоха, последван от фискални и парични тласъци. Сега сме в режим на коригиране на стопанската система. Бих споделил, че пазарите вървят в вярната посока. Ситуацията се усъвършенства, растежът се усъвършенства “, разяснява Зюрчер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР