Докато на малко повече от 200 км от България се

...
Докато на малко повече от 200 км от България се
Коментари Харесай

Вигенин: Санкциите срещу Русия няма да постигнат резултати

" Докато на малко повече от 200 км от България се води война, да искаш оставката на военния министър е меко казано несъответстващо. Нека да не се прибързва с такива оценки ".

Това съобщи пред Българска национална телевизия зам.-предесдателят на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

Той прикани сътрудниците си за повече въздържаност. Според Вигенин няма да се стигне до оставка на Стефан Янев и не вижда причина оставката на който и да е министър да докара до разпад на кабинета.

" В момента последното, от което имаме потребност, е несъгласие сред институциите. Това изисква деликатен и сдържан метод от страна на държавното управление и президента, тъй като разнобоят, който се пробва да се вкарва сред институциите е най-лошото което можем да създадем - не за нас като ръководеща коалиция, а за България, съобщи той.

Украйна няма по какъв начин да капитулира за два дни и всичко да се върне както досега, разяснява Вигенин.

" Според мен обстановката ще продължи много години. Това е военна интервенция на територията на суверенна страна и това е шокиращо за нас. Какво следва оттук насетне - ще забележим, само че държа България да има въздържан метод и да се приготвя за възможните рецесии и второ - да забележим с какво можем да помогнем на популацията в Украйна.

Според Кристиан Вигенин глобите против Русия няма да реализират резултати, сходно на глобите през 2014. Определи като преждевременно решението на българското държавно управление да затвори въздушното си пространство за съветски самолети.

В по-голямата си част тези наказания, приказвам за икономическите, имам възприятието, че те сякаш са симптом на безпомощността на демократичния свят. Те са по-скоро политически сигнал и няма да имат резултат върху дейностите на Руската федерация и ще обиден най-вече елементарните жители, счита той.

Вигенин не е склонен с изказванието, че сега Украйна се ръководи от нацисти, само че акцентира, че крайнодесните групировки получават повече поддръжка от украинското население. Коментира и визитата си в Киев през 2014 година като външен министър.

Аз отидох в Киев не с цел да поддържам тогавашната власт, а с цел да желая сигурността на етинческите българи. Това беше предшествано от редица общи позиции в Европа. Тогава обстановката в Украйна в действителност беше излязла отвън надзор Не би трябвало да приравняваме всички украинци, които желаят самостоятелна страна в Европейски Съюз и НАТО за нацисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР