"Докато моите колеги умират, вие се занимавате се глупости и

...
"Докато моите колеги умират, вие се занимавате се глупости и
Коментари Харесай

Генерал Мутафчийски посече Бенатова: Докато моите колеги умират, вие се занимавате с глупости!

"Докато моите сътрудници умират, вие се занимавате се нелепости и ми изчислявате с едно моливче ". С тази имитация военачалник Мутафчийски преряза като със скалпел провокациите на Миролюба Бенатова.

Бившата журналистка на bTV и Нова телевизия бе отишла в кабинета на генерала с явната концепция да търси абсурда и да го предизвика.

Впечатление прави, че тя повтаря израза "пробив в системата " съвсем непрекъснато.

От въпросите ѝ лъхаше тежка непросветеност, която се опитваше да прикрива с люлеене на глава. Нервността, обаче я издаде.

Ген. Мутафчийски в яростта си: От в този момент нататък чакам да измрат доста хора

Генерал Мутафчийски философски понасяше еднообразните ѝ и провокативни питания, само че в един миг стана, прекъсна я и я отпрати към стоянката с такситата.

Вижте част от репликите на Бенатова, с които тя очевидно искаше да подцени денонощните старания на българските лекари в борбата против ковид:

- Защо се стигна до появяването на тъкмо тези гнезда на болни?

- Питам имало ли е пробиви в системата?

- Начинът, по който системите започнаха да извършват рекомендациите, доколкото бяха дадени от Щаба, не бяха реципрочни на посланието. Нямаше синхрон в тези системи по този начин, че хората да се усещат предпазени.

- Имаше хора, на които им се отхвърляше да бъдат тествани, такива, на които им беше мъчно да стигнат до доктор и трети, които влизаха гладко инфектирани в България.

- Защо толкоз държахте парковете и планините да бъдат затворени?

- Ще се взимат ли под внимание тежките случаи? Защо не се дефинира от тежките случаи и смъртността дали ще се затегнат ограниченията?

- Тези старания се обезсмислят, когато някъде има пробойна.

- Няма ли да катерим пика на болестта постоянно, когато се удвои броят на тестванията?

- Защо трябваше да се насажда възприятие на виновност във връзка с хората, които напущат града? От друга страна, когато в някакви професионални системи се откри пробойна, да има приемливост или неглижиране на тази пробойна?

- Има ли икономисване на проби?

В отговор на несъществените въпроси на Бенатова, ген. Мутафчийски ясно акцентира, че ние не сме Германия.

"Преценихме, че немският модел е нетърпим за нас, тъй като не може да отговори здравната система на това нещо. И поради това ще формулираме израелският модел, който споделя над 100 новозаразени дневно за 3 следващи дни - преосмисляне на ограниченията ", безапелационен бе шефът на Националния действен щаб.

Направихте ли си малко труд да видите кои подлежат на тестване в Германия, в Съединените щати? При нас са доста по-широки критериите за тестване, това ви го подсигурявам и го няма на никое място в света, отсече ген. Мутафчийски.

Обърнете внимание на видеото след 43-ата минута:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР