Докато много мисии на НАСА проследяват урагана Дориан, докато той

...
Докато много мисии на НАСА проследяват урагана Дориан, докато той
Коментари Харесай

НАСА картографира наводненията на Бахамите след урагана Дориан

Докато доста задачи на НАСА наблюдават урагана Дориан, до момента в който той си проправя път към Съединените щати, някои откриватели преглеждат това, което Дориан към този момент е оставил след себе си.Специализиран екип (Advanced Rapid Imaging and Analysis (ARIA)) в Лабораторията за реактивни мотори на НАСА в Пасадена, Калифорния, употребява синтетични радарни данни от радиолокационните спътници на Европейската галактическа организация (ESA, Copernicus Sentinel-1), с цел да създаде тази карта на наводненията на Бахамските острови. Светлосиният цвят демонстрира региони, които евентуално са били наводнени, когато данните са били получени на 2 септември 2019 година По-специално, картата демонстрира наводняване в и към Марш Харбър на Абаковите острови.

Картата обгръща повърхност от към 109 на 106 благи (176 на 170 километра), показана от огромния червен полигон. Всеки пиксел е с размери към 32 ярда (30 метра). Властите и виновните лица могат да употребяват карти за наводнения като тази като управление за идентифициране на региони, които евентуално в даден миг се наводняват; картата може да е по-малко надеждна за градските или регионите с растителност.
Жертви на Бахамите

Премиерът на Бахамите Хюбърт Минис сподели, че жертвите от урагана Дориан на Бахамските острови са нарастнали до седем и евентуално ще се окажат още повече, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Той посочи, че към известните до момента петима починали са се прибавили още двама, които са били тежко ранени и пренесени на остров Ню Провидънс, където са издъхнали.

" Можем да чакаме още смъртни случаи ", сподели Минис. Досегашните данни се основават на предварителна информация за жертвите и провалите на остров Абако. Премиерът е посетил този остров и ще отиде на Гранд Бахама незабавно щом разрешат метеорологичните условия.

Окото на урагана се отдалечава от Бахамските острови.

Същевременно Дориан развихри тропически стихии край най-източните елементи на крайбрежието на щата Флорида, съобщи рано през днешния ден Асошиейтед прес.

Националният център на Съединени американски щати за ураганите заяви, че Дориан остава стихия от второкласен и се придвижва на североизток със скорост към 7 км/ч съвсем паралелно на източното крайбрежие на Флорида, само че над океана. Ветровете доближават скорост до 175 км/ч, уточни АП.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР