Докато миналия година по това време туристическата индустрия страдаше от

...
Докато миналия година по това време туристическата индустрия страдаше от
Коментари Харесай

Хората резервират коледните си почивки по-рано от всякога

Докато предишния година по това време туристическата промишленост страдаше от дефицит на резервации за коледните празници, в този момент някои хотели към този момент са изцяло резервирани за края на годината, написа CNBC.

Туристическите организации споделят, че хората резервират коледните си ваканции по-рано тази година, макар притеснителното повишаване на инфекциите с делта.

Според уеб страницата за пътувания Milepro.com повода се крие във имунизациите. " Веднага щом хората се имунизираха стартират да резервират ваканции в края на годината ", сподели служителят в уеб страницата Тим Уайт. По думите му има " голям скок " в резервациите за отмора в огромни хотелски вериги като Хилтън и Мариот.

Резервациите се вършат " по -рано от всеки път "

Според Алиша Капур, която е старши управител в компанията за разбори на уеб страницата Similarweb, хората в никакъв случай не са правили резервациите си за Коледа толкоз рано през годината.

Търсенето в интернет за пътувания през декември е било пет пъти по-високо през август, спрямо интервала от предходната година. Според наблюденията пътуващите в Съединени американски щати пътуват най-вече в страната тази Коледа.

Най-желани дестинации

Според наблюдения на уеб страницата, който предлага ваканционни къщи Vrbo, в Мауи и Кауаи (и двете в Хавай), по -малко от 20% от жилищата чартърен са разполагаем за Коледа.

Резервациите за Хавай са се нараснали с към 100%.

Тези, които отсрочат резервацията си за по-късен стадий от годината, може да се наложи да заплащат повече за ваканцията си, споделят специалисти от сектора. Първо се резервират по евтините места.

Мат Клейдън от основаната във Англия туристическа организация Intrigue Travel, вижда сходно нарастване на цените в Европа.

Клиентите чакат невероятни предложения както от хотели, по този начин и от самолетни компании, само че в реалност това няма да се случи ", сподели той.

Според калкулации на уеб страницата за резервации Priceline междинните хотелски цени за нощ са се нараснали с 14% спрямо ваканционния сезон 2019 година

Цените на ваканционни къщи се повишават, съгласно софтуерната компания Guesty за ръководство на отдаване чартърен на къщи. Цените на наемите на жилища на уеб страници като Airbnb, Vrbo, Expedia и TripAdvisor може да са с 82% по-високи от тези през 2019 година, съгласно компанията.

" Очаква се Коледа да бъде най-скъпият празничен интервал в Съединените щати тази година ", сподели основният изпълнителен шеф на Guesty и президентът Веред Равив Шварц.

Пътуващите желаят да имат доста варианти, освен обичайни, препълнени хотели, което води до повишаване на цените.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР