Докато лидерите на ПП и ГЕРБ Кирил Петков и Бойко

...
Докато лидерите на ПП и ГЕРБ Кирил Петков и Бойко
Коментари Харесай

Премиерът Денков към Радев: Служебното правителство също изпращаше военна помощ


Докато водачите на Политическа партия и ГЕРБ Кирил Петков и Бойко Борисов си отправяха един на различен очевидни и недотам разбираеми закани, министър-председателят Николай Денков резервира академично самообладание и сподели, че държавното управление си прави работата, за която е основано.

С желанието си да окаже по-категорична военна помощ на Украйна държавното управление прецизно съблюдава решенията на Народното събрание по този въпрос, съобщи министър председателят. Така той отговори на днешните думи на президента Радев, съгласно който кабинетът „ от ден на ден тласка България към присъединяване във войната “.

Служебното държавно управление също изпращаше военна помощ. Министър Тагарев няколко пъти към този момент посочи, че това, което приготвяме, е сходно на пакетите, които бяха изпратени от времето на служебното държавно управление. Така че, всичко това е една медийна офанзива, която няма нищо общо със същината “, изясни невъзмутимо Николай Денков пред публицисти в Народно събрание.

Войната си е там, където си е, и има една-единствена гаранция за отбрана на България – нейното присъединяване в Северноатлантическия пакт, съобщи министър председателят.

„ Държави, които не са членове на този пакт – Молдова, Украйна, Армения, Грузия – всяка от тях има огромни проблеми. В същото време по-малки страни, като Балтийските, нямат такива проблеми – тъкмо тъй като са членове на НАТО. България би трябвало да прецизно да съблюдава всички условия, които следват от това присъединяване, тъй като тя няма различен по-добър поръчител за нейната сигурност “, добави той.

Денков уточни, че като част от тази групова система за сигурност, България би трябвало да си извършва отговорностите.

Той не пропусна да разяснява и издигането на Борислав Сарафов за и.ф. на основен прокурор.

„ Ако търсим смяна на правосъдната система, няма по какъв начин да сложим лица, които са от най-близкото обграждане на Гешев и да чакаме нещо друго. Винаги сме казвали, че би трябвало да се трансформират законите. Говорихме и за конституционни промени! Изведнъж се оказа, че целият този проект, който е заложен в 20-те законопроекта, сега е на трупчета “, предизвести министър председателят.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР