Докато крал Чарлз III и кралицата консорт Камила със сигурност

...
Докато крал Чарлз III и кралицата консорт Камила със сигурност
Коментари Харесай

С тиара или без на коронацията на крал Чарлз III?

Докато крал Чарлз III и кралицата консорт Камила сигурно ще носят корони в деня на коронацията си, не е несъмнено дали други членове на кралското семейство също ще носят публични тиари. Според People е допустимо Кейт Мидълтън да наруши напълно кралската традиция, като се откаже от тиара и носи различен аксесоар за коса с флорални претекстове. През годините тя нееднократно е носила разнообразни шапки, съгласно с етикета на другите събития. Освен по-малко хора на коронацията, се чака и самият дрескод да бъде малко по-небрежен, доколкото това може да се случва в кралския двор.

„ Със сигурност се надявам да забележим тиари на коронацията, само че е допустимо Чарлз да следва образеца на някои от своите европейски сътрудници, като краля на Холандия, и да дефинира формален дрескод за събитието “, споделя експертът Лорън Кийна пред People. „ Това би означавало, че можем да забележим някои бижута, като колиета, брошки и обеци, само че не и диадеми. Ще бъда тъжна, в случай че това е правилно, само че може просто да е още една част от „ деформализирането “ на английския кралски двор, което се случи през последните няколко десетилетия “, добавя тя.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Rainha Elizabeth II (@rainhadoreinounido)

По време на коронацията на кралица Елизабет през 1953 година, нейните прислужници и стотици други високопоставени дами носят искрящи диадеми за историческия мотив, наслаждавайки се на опцията да носят бижута след края на Втората международна война. „ Тиарите са носени от съвсем всяка дама на коронацията на кралицата през 1953 година, само че времената сигурно са се трансформирали за 70 години “, споделя още Кийна. Но в случай че Кейт носи тиара, коя ще бъде тя? Все още няма публична информация за това, само че историята демонстрира, че тя сигурно ще бъде част от кралските декорации.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от royal fan account (@royalsof.britain)

В деня на сватбата си с принц Уилям тя избра Cartier Halo Tiara, украсена със стотици диаманти, която в началото е принадлежала на кралица Елизабет, кралицата майка, и по-късно е подарена на Елизабет II за 18-ия й рожден ден. Всички помнят и появяването й с Lover's Knot Tiara, обичана на принцеса Даяна, която в началото е била основана за кралица Мери при започване на 20-ти век и се отличава с десетки крушовидни перли и диаманти. За последно Кейт носеше тази тиара на публично събитие през ноември 2022 година в Южна Африка. И защото най-вече се е появявала с нея, мнозина допускат, че още веднъж може да избере тъкмо това бижу за коронацията на крал Чарлз III.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от ᴅɪᴀɴᴀ ꜱᴘᴇɴᴄᴇʀ ♡ (@dianaofwales_)

Въпреки това, няма безспорни правила във връзка с тиарите, както споделя Джефри Мън, създател на Tiaras: A History of Splendour. „ Всеки може да носи такава. Не е нужно да имате купа. Традиционно е задоволително да сте омъжени или най-малкото сгодени. Традицията обаче твърди, че дамите от аристокрацията – тези с трофеи – са носили диадеми на коронацията и както беше обявено, доста по-малко от тях са получили предложения, в сравнение с в предишното. “

Освен това тазгодишният портрет на кралското семейство ще е в по-тесен кръг. Знаем, че херцогинята на Съсекс няма да участва, само че новата принцеса на Уелс ще го направи. Предполага се също (въпреки че дворецът към момента не го е обявил), че Софи, херцогинята на Единбург, принцеса Ан и принцеса Александра ще бъдат част от коктейла за коронацията, а евентуално и принцесите Юджини и Беатрис.

Малко евентуално е те да изберат от кралска сбирка тиари. Твърди се, че кралица Елизабет II е предложила този избор на членовете на кралското семейство за специфични мотиви, а привилегията да взема решение кой коя да носи евентуално в този момент е на кралица Камила, която неотдавна се появи с приказната тиара Greville от Boucheron, която в началото е принадлежала на кралицата майка. Много се приказва за цената на бижутата, наследени от крал Чарлз, само че когато става дума за диадеми, това, което се носи в този значим ден от живота му, евентуално ще има общо доста повече със смисъла и традицията, в сравнение с с паричната стойност.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от The Royal Family (@theroyalfamily)

 
Чарлз – най-дълго чакалият правоприемник на трона в историята

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР