Докато Ковид-19 продължава да заразява повече хора по света, все

...
Докато Ковид-19 продължава да заразява повече хора по света, все
Коментари Харесай

Гъвкав сензор следи симптомите на COVID-19

Докато Ковид-19 продължава да заразява повече хора по света, към момента са малко надеждните способи за ранното разкриване на заболяването и детайлното следене на признаците й, изключително от разстояние и до момента в който пациентите са вкъщи, оповестява уеб сайтът Медгаджет, представен от Българска телеграфна агенция.

Водени от тази концепция, откриватели от Северозападния университет, Съединени американски щати, в партньорство с лабораторията Shirley Ryan AbilityLab са създали дребно гъвкаво електронно устройство, което може да следи непрекъснато кашлица, телесна температура и периодичност на дишане.

Устройството дава обилие от подробни данни, които откривателите се надяват да обработват благодарение на техники за изкуствен интелект. Идеята е бързо да се доловят всички промени в положението на пациента, които да послужат като предизвестие за развиването на евентуално рискови положения.

Устройството се прикрепва към кожата на гърлото, до момента в който носещият го субект продължава да прави нормалните си действия, включително и по време на сън.

Изследователи от лабораторията към този момент са тествали датчика върху пациенти с Ковид-19 и здравни служащи, които се грижат за тях. Общо са тествани 25 души, чиито признаци са следени съвсем непрестанно. Предоставени са над 1500 часа данни, заемащи повече от един терабайт пространство. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР