Докато компании от всякакъв мащаб изпитват проблеми от недостига на

...
Докато компании от всякакъв мащаб изпитват проблеми от недостига на
Коментари Харесай

Спенсър: Не доставките са проблема, търсенето е голямо

Докато компании от всевъзможен мащаб изпитват проблеми от дефицита на хардуерни съставни елементи и с веригите за доставки, Microsoft (и по-точно Xbox) очевидно нямат тези терзания. Поне по този начин звучат думите на Фил Спенсър, шефът на Xbox звеното. В неотдавна оповестено изявление за „Ню Йорк Таймс“, Спенсър напомни отчет от лятото на предходната година на Microsoft, който показва, че Xbox Series X|S са най-бързо продаващите се конзоли на Microsoft в историята. Търсенето, а не предлагането и доставките са толкоз проблем, счита Спенсър.

„Ако поискате да си купите Xbox или новия PlayStation сега, то ще срещнете компликация. И повода не е, че доставките са по-малки, след като и да е било преди. Не, доставките са си огромни, колкото са били постоянно. Причината е, че търсенето надвишава обезпечаването за всички ни“, разяснява Спенсър. „В Microsoft прекарваме доста време над това по какъв начин да транспортираме конзоли от точка А към точка Б и да подсигурим чипове. И когато си се захванал с линията на доставки, то ти се занимаваш с целия развой на произвеждане. Но всякога, когато освободиш прочут потенциал за обезпечаването на повече инвентар, ти се сблъскваш със идващия проблем – доставката. Добре, само че когато стигнеш до стадия на доставка, би трябвало да знаеш по какъв начин да закараш конзолите до магазина. И един път, когато те стигнат там се оказва, че има голямо търсене. И въпросът тук е по какъв начин може да си сигурен, че те се купуват от действителни консуматори, а не от тайфа спекуланти и ботове, които просто си обезпечават ресурс? Става дума за многоетапен развой и почтено казано, сега това си е 24/7 вид работа за екипите ни“, заключава той.

По-рано тази седмица, че различен конзолен производител, Sony, са били принудени да трансформират проектите си за PS4, а повода се явява дефицита на съставни елементи за новата им машина PlayStation 5. Вместо до края на предходната година да прекратят производството на PS4, Sony решили да продължат с произвеждане им, което да компенсира потребностите на техните сътрудници.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР