Докато клубовете днес обсъждат вариантите за това как първенството в

...
Докато клубовете днес обсъждат вариантите за това как първенството в
Коментари Харесай

Професор от Колумбийския университет изчисли как точно ще завърши Премиър лийг

Докато клубовете през днешния ден разискват разновидностите за това по какъв начин шампионата в Премиър лийг може да приключи, професор по математика от Колумбийския университет е предложил " модернизиран статистически модел ", с който пресмята крайното класиране в шампионата. ФИФА към този момент употребява този модел при съставянето на ранглистите на националните тимове. Формулата се базира на редица фактори като силата на противника и формата в семействата и гостуванията на съответните тимове.

Не е изненада, че Ливърпул, който е на две победи от това да си подсигурява купата, ще приключи преди всичко. Според приложения способ мърсисайдци ще създадат това с рекордните 106 точки, което значи, че отборът на Юрген Клоп ще усъвършенства достижението на Манчестър Сити от 2018 година. Тогава " жителите " приключиха със 100 точки.

Манчестър Сити, Лестър, Челси и Манчестър Юнайтед, които и сега оформят петицата, ще запазят позициите си в крайното класиране на професор Джулиен Гуйон. Норич, Астън Вила и Борнемут ще изпаднат.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР