Докато Килиан Мбапе е в светлината на прожекторите, представянето на

...
Докато Килиан Мбапе е в светлината на прожекторите, представянето на
Коментари Харесай

Гризман процъфтя в новата си роля за Франция

Докато Килиан Мбапе е в светлината на прожекторите, представянето на Антоан Гризман също има голям принос за триумфите на Франция на Световното състезание в Катар.

Гризман имаше сложен старт на сезона в Атлетико Мадрид и няма маркиран гол в Катар. Ситуацията наподобява радикално друга от Евро 2016 година, когато той стана голмайстор на шампионата с шест попадения, а “петлите ” изгубиха от Португалия на финала. Тогава това беше виждано като началото на един нов, трогателен тим, прочут като “поколението Гризман ”, само че появяването на Мбапе оказа помощ на “петлите ” да създадат стъпка нагоре и да завоюват Световното състезание през 2018 година

От тогава Гризман се приспособява и стартира да играе поддържаща роля на най-голямата звезда на Франция. Антоан, който има съвсем по гол на всеки два мача за Атлетико, в този момент е част от тройката в средата на терена. Това се получи заради събитията след травмите на Пол Погба и Н’Голо Канте. След отпадането и на Карим Бензема заради контузия Дидие Дешан заложи на скица 4-3-3 с Усман Дембеле и Мбапе по крилата и Оливие Жиру в центъра на офанзивата. Гризман пък стана част от халофавата линия дружно с Орелиен Чуамени и Адриен Рабио.

“Моята роля е много сводобна ”, споделя Гризман, който има 42 гола за националния тим, само че не се е разписвал в последните 13 мача. “С трима играчи пред мен аз имам повече отговорности и повече избори. Може би не съм толкоз покрай наказателното поле, няма да направя 50 удара към вратата на мач, само че не съм обезпокоен за вкарването на голове. Мисля, че тимът има потребност от мен повече в средата. Имаме потребност от този баланс ”, добавя той.

31-годишният Гризман в този момент може да покаже разнообразието от пасове и работоспособността си в средата на терена, като носи заплаха и с центриранията си от статични положения. “Антоан има необикновен обсег на играта си. Той има фантастична техника, изящност при подаванията и работи доста за съотборниците си. Новата позиция му пасва. Само би трябвало да видите усмивката на лицето му ”, споделя помощник-треньорът на “петлите ” Ги Стефан.

Гризман е играл в невероятните 71 следващи мача на Франция, като усъвършенства с доста предходния народен връх на международния първенец от 1998 година Патрик Виейра, който игра в 44 мача подред за тима. Дешан в нито един миг не сне доверието си в него, даже в интервалите, когато той имаше усложнения в клубните си тимове Барселона и Атлетико Мадрид. Антоан оправдава това доверие, откогато дебютира като 22-годишен през 2014 година

“Дължа му толкоз доста. Той беше индивидът, който ме повика и сме дружно оттогава. Давам всичко от себе си за тази фланелка, за Франция, само че и за него. С всеки мач, всяко деяние се пробвам да му се отблагодаря. Искам да се гордее със седмицата си ”, не скри Гризман отличните си взаимоотношения с Дешан.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР