Докато Камила Паркър-Боулс сега е много обичана кралска особа, в

...
Докато Камила Паркър-Боулс сега е много обичана кралска особа, в
Коментари Харесай

Защо Камила определено ще бъде следващата кралица на Великобритания - независимо дали й харесва или не

Докато Камила Паркър-Боулс в този момент е доста обичана кралска персона, в предишното тя бе обвързвана с несъгласия, които раздрусаха монархията. Когато кралицата почине, Чарлс ще се изкачи на трона - и има доста диспути и спекулации за това какво ще значи това за Камила.

Тя от дълго време желае да поеме ролята на принцеса Консорт, само че се оказва, че има закон, който значи, че в действителност тя ще стане кралица - без значение дали желае или не.

Професор Павлос Елефтериадис съобщи пред " Дейли Стар ": " Камила в качеството си брачната половинка на суверена ще бъде " кралица " в ограничавания юридически смисъл.

Тъй като двойката е била омъжена от Привилегирования Съвет през март 2005 година, според Закона за кралските бракове от 1772 година, не може да се оспорва, че тя е брачна половинка на предстоящ суверен.

Това ще я направи кралица Консорт - макар обстоятелството, че имаше изказване, когато херцогинята и Чарлс се ожениха, че " има намерение " да употребява купата " Принцеса Консорт ".

Професорът по право прибавя, че въпреки Камила да може да избере да бъде позната като " Принцеса Консорт ", това е въпрос на бъдещия крал (принц Чарлз) " да реши, само че тя въпреки всичко ще бъде Кралица Консорт на хартия.

По закон Павлос Елефтериадис има вяра, че тя ще бъде кралица по смисъла на Закона за застъпничеството от 1351 година и може да бъде задължена да одобри коронационната клетва, според коронационния закон от 1688 година

Професорът заключава: " Така че в тези правни и алегорични смисли, Камила ще бъде " кралица ", без значение дали тя желае или не. Но това не значи, че тя ще има кралска купа, което е обособен въпрос.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР