Докато Израел се втурна на бойна нога в събота сутринта,

...
Докато Израел се втурна на бойна нога в събота сутринта,
Коментари Харесай

„Много адреналин, много неизвестни“: Резервисти се тълпят, за да се присъединят към битката на Израел

Докато Израел се втурна на бойна нога в събота сутринта, млади армейски резервисти към страната към този момент се движеше по-бързо от военната машина.

„ От 6.30 ч. сутринта ни чакаше да разберем за какво още не сме извикани “, сподели Майкъл Голдбърг, 24-годишен резервист в Йерусалим.

Той се разсъни рано от поток от видеоклипове на опустошителната офанзива на Хамас. Той едвам неотдавна се беше върнал в Йерусалим, с цел да посети фамилията си, откакто се реалокира в Съединени американски щати шест месеца по-рано. Гледайки по какъв начин се развива офанзивата, той мигновено разбра, че няма да се върне в Съединени американски щати.

Вместо това господин Голдбърг стартира да опакова долни дрехи и чорапи и да прави каквото и да било друго подготовка, която би могъл да служи на страната си.

" Предполагам, че на множеството места чакате позвъняването ", сподели той. „ В Израел започваш да се подготвяш, преди да е пристигнал. “

Израел към момента се разтреперва от съботната изненадваща офанзива на бойци на Хамас, която умъртви минимум 1000 души и рани доста повече. През няколкото дни от този момент нацията от повече от девет милиона е извикала рекордните 360 000 резервисти, с цел да оказват помощ в отговор.

Израелската войска разчита на този голям авариен контингент, формиран от цивилни, които са приключили наложителната си национална работа, само че могат да бъдат мобилизирани още веднъж за работа до 40-годишна възраст.

Какво знаем за израелските заложници Газа „ скоро без гориво, медикаменти и храна “Животът в Ивицата Газа < p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > В събота следобяд господин Голдбърг най-сетне получи позвъняването, което чакаше. Но не го активизираха незабавно. Седейки в фамилния си дом рано сутринта в понеделник, той нямаше самообладание да тръгне.

" Има голямо количество боязън ", сподели той. „ Но вие сте също по този начин въодушевени по способи, по които в никакъв случай не сте били. Осъзнах, че това е определящият миг в живота ми. “

Нетърпението на господин Голдбърг е отразено в цялата страна и отвън нея. Толкова доста резервисти се почувстваха принудени да се върнат на работа, че израелската самолетна компания El Al разгласи, че ще пусне спомагателни полети, с цел да върне тези в чужбина.

Някои, които към този момент са се включили, се оплакаха, че няма задоволително комплект за циркулиране. И на някои сборни пунктове в Йерусалим през уикенда доброволците бяха върнати назад, тъй като техните елементи към този момент бяха надхвърлили потенциала си или към момента наваксваха.

" Карах един от синовете ми в базата през днешния ден и споделиха, че към момента не сме задоволително проведени, върнете се след два дни “, сподели Алън Сакс, юрист от Йерусалим и татко на шест деца.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР