Докато Израел беше накаран да вярва, че Хамас се интересува

...
Докато Израел беше накаран да вярва, че Хамас се интересува
Коментари Харесай

Война Израел-Хамас: Как палестинските екстремисти хванаха неподготвена най-мощната армия на Близкия изток

Докато Израел беше принуден да има вяра, че Хамас се интересува единствено от работни места за своите служащи, бойците на групировката бяха обучавани и тренирани, постоянно на видно място, сподели източник, непосредствен до Хамас, пред Ройтерс.

Кулминацията беше в нахлуването на бойци в израелските градове, убиването на 700 израелци и отвличането на десетки други. Израел умъртви повече от 400 палестинци като възмездие.

Трима източника от израелските служби за сигурност също приказваха с новинарската организация, обрисувайки някои от детайлностите зад офанзивата.

„ Къщата ми е изцяло изчезнала “

„ Това е нашият 9/11 “

Какви оръжия имат Израел и военните на Хамас?

Палестинската ислямистка формация сътвори усещането, че не е подготвена за борба, сподели източник, непосредствен до Хамас.

„ Хамас употребява невиждана разследваща тактичност, с цел да подведе Израел през последните месеци, като основава обществено усещане, че не желае да влезе в борба или борба с Израел, до момента в който се приготвя за тази огромна интервенция “, сподели източникът.

Израел призна, че е бил заловен неопитен от офанзивата, който беше плануван да съвпадне с еврейската събота и набожен празник.

„ Това е нашият 11 септември “, сподели майор Нир Динар, представител на израелските отбранителни сили. „ Те ни хванаха. “

Изображение: Димът се издига след израелските удари в Газа, 9 октомври 2023 година REUTERS/Mohammed Salem

Филшивото израелско населено място

Хамас построи подправено израелско населено място в Газа и практикуваха военни десанти.

Един източник сподели, че израелците „ сигурно са ги видели “, само че са били уверени, че групата няма да влезе в борба. Хамас убеди Израел, че го е грижа повече служащите в Газа да имат достъп до работни места оттатък границата и сътвори усещането, че няма интерес да стартира нова война.

„ Хамас съумя да построи повсеместен облик, че е не е подготвен за военно премеждие против Израел “, сподели източникът.

След войната с Хамас през 2021 година Израел се стреми да обезпечи главно равнище на икономическа непоклатимост и предлага разрешителни за работа на жителите на Газа, с цел да имат работа в Израел и Западния бряг, където заплатите могат да бъдат до 10 пъти повече.

„ Ние вярвахме, че фактът, че идват на работа и носят пари в Газа, ще сътвори несъмнено равнище на мира. Грешахме ”, сподели различен представител на израелската войска.

Като част от своите хитрости през последните две години, Хамас се въздържа от военни интервенции против Израел, даже когато друга основана в Газа ислямистка въоръжена формация, известна като Ислямски джихад, започва серия от личните си офанзиви или ракетни офанзиви.

Човешката цена на войната Израел-Хамас

Бойците „ не знаеха за какво са били обучавани “

Разгърнатите бойци не знаеха за какво са били обучавани преди уикенда, също твърди един източник.

Някои водачи на Хамас също не са знаели за проектите в опит да управляват приключването на информация, защото Израел от дълго време се гордее със способността си да прониква и следят ислямистки групи.

На Западния бряг, следен от палестинския президент Махмуд Абас и неговата група Фатах, имаше хора, които се подиграваха на Хамас, че си мълчи. В изказване на Фатах, оповестено през юни 2022 година, групата упрекна водачите на Хамас, че са избягали в арабските столици, с цел да живеят в „ първокласни хотели и вили “, оставяйки хората си в беднотия в Газа.

Прочетете повече:

Изображение: Някои от регионите отвън Газа, където е имало изолирани конфликти сред израелските сили и бойците на Хамас

Денят на офанзивата

Когато пристигна денят, интервенцията е била разграничена на четири елементи, сподели източникът от Хамас.

Първо пристигна бараж от 3000 ракети, изстреляни от Газа, до момента в който бойците летяха с делтапланери или моторизирани парапланери над границата.

Веднъж бойци бяха на земята, те осигуриха терена, тъй че първокласен отряд командоси да може да щурмува укрепената електронна и циментова стена, издигната от Израел, с цел да предотврати проникването.

Изображение: Бойците на Хамас наподобява пресичат израелската граница с парапланери

Бойците употребява експлозиви, с цел да пробие бариерите и по-късно препусна с мотоциклети. Булдозерите разшириха пролуките и влязоха още бойци с четири колела.

След това отряд командоси нападна щаба на израелската войска в южната част на Газа и заглуши връзките, с цел да попречи на личния състав да приказва между тях.

Последната част включваше пренасяне на заложници в Газа, реализирано най-много при започване на офанзивата, сподели източник, непосредствен до Хамас.

Изображение: Превозни средства лежаха изоставени пред музикален фестивал в Израел след офанзива от Хамас

„ Ние направихме грешка'

Израелският източник по сигурността сподели, че израелските войски са под цялостния си състав на юг покрай Газа, защото някои от тях са били преразпределени на Западния бряг, с цел да пазят израелските заселници след вълна от принуждение сред тях и палестински екстремисти. < /p>

„ Те (Хамас) се възползваха от това “, сподели източникът.

Денис Рос, някогашен договарящ в Близкия изток, който в този момент работи във Вашингтонския институт за близкоизточна политика, сподели, че Израел е бил разсеяни от насилието на Западния бряг, което води до „ едва, незадоволително квалифицирано наличие на юг “.

„ Хамас евентуално е съумял над упованията им. Сега те ще би трябвало да се оправят с Израел, решен да ги унищожи ", сподели той.

Пенсионираният военачалник Яков Амидрор, някогашен консултант по националната сигурност на премиера Бенямин Нетаняху, сподели пред кореспонденти в неделя, че нападението съставлява " а голям неуспех на разследващата система и военния уред на юг ".

" Мумия те стреляха по нас "

Г-н Амидрор, ръководител на Съвета за национална сигурност от април 2011 година до ноември 2013 година и в този момент старши помощник в Йерусалимският институт за тактика и сигурност сподели: „ Направихме неточност. Няма да повторим тази неточност и ще унищожим Хамас, постепенно, само че несъмнено. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР