Докато изкуственият интелект продължава да оформя ежедневието ни, се появи

...
Докато изкуственият интелект продължава да оформя ежедневието ни, се появи
Коментари Харесай

Създадено с ИИ приложение ще спасява хората от нападения на акули

Докато изкуственият разсъдък продължава да оформя всекидневието ни, се появи приложение, което трансформира обстановката с нападенията от акули. Известна като SafeWaters.AI, програмата има за цел да промени метода, по който хората взаимодействат с океана, като предвижда вероятността от набези от акули с впечатляваща акуратност от 89%. Това е новаторско решение, което дава обещание да направи гражданска война в морската сигурност.


SafeWaters.AI е дело на екип от квалифицирани инженери и учени в региона на данните, които са обединили опита си, с цел да разработят прогнозиране на риска в действително време. Приложението за набези от акули работи благодарение на усъвършенствани логаритми с изкуствен интелект, които проучват голям брой данни като исторически данни за набези от акули, модели на морското време и общо държание на акулите.

Но разработчиците се нуждаят от финансова помощ, с цел да пуснат в деяние своето приложение за набези от акули. Ето за какво Еван, създателят на SafeWaters.AI, е стартирал страница в Kickstarter, в която се търсят донори. Той дава обещание, че планът не крие никакви опасности. " Единственото предизвикателство, което имаме, е да реализираме задачата за финансиране ", изяснява той.

Средствата от приложението за нахлуване от акули ще оказват помощ за набирането на висококвалифициран екип от разработчици на мобилни приложения и ще подсигуряват, че SafeWaters.AI ще стане приета за една от най-хубавите стратегии на пазара за повишение на осведомеността за акулите. Компанията се ангажира също по този начин да пази акулите, като сведе до най-малко вероятността от нежелани срещи.

Този метод подсигурява, че хората ще останат в сигурност, и поддържа напъните за запазване на акулите, като понижава броя на акулите, убити в отговор на набези. Освен това SafeWaters.AI е поела ангажимент да подарява 5% от облагата си за начинания, ориентирани към почистването на океана. По този метод приложението за набези от акули ще способства за опазването на нежната екосистема на нашата планета.


Нападенията от акули в Съединените щати са относително редки, само че въпреки всичко се случват. Според Международното досие за набези от акули през 2022 година в Америка са регистрирани най-вече непровокирани ухапвания от акули - 41 доказани случая. Флорида исторически оглавява международните ранглисти по брой ухапвания от акули. Тази наклонност се резервира и през 2022 година, като 16 случая съставляват 39% от общия брой за Съединени американски щати и 28% от непровокираните ухапвания в международен мащаб.

Други щати с история на набези от акули включват Хаваите, Калифорния и Каролините, което би направило приложението за набези от акули потребен инструмент. През 2021 година във Флорида са документирани 28 ухапвания от акули. Следват 6 в Хавай, 3 в Калифорния, 4 в Южна Каролина, 3 в Северна Каролина, 2 в Джорджия и една в Мериленд.

Въпреки че през последните три десетилетия се следи непрекъснато повишаване на броя на нападенията от акули в международен мащаб, значимо е да се означи, че тези произшествия към момента са релативно редки. Освен това единствено няколко типа са виновни за множеството набези над хора. Но мнозина към момента се опасяват от акулите след инцидентни серийни набези, като да вземем за пример нападенията на акули на Джърси Шор от 1916 година

Действителният брой на нападенията от акули с съдбовен край в международен мащаб остава нерешителен, а за множеството крайбрежни страни от Третия свят не съществува способ за вписване на такива произшествия. Ако приложението SafeWaters.AI за набези от акули получи нужното финансиране, нападенията би трябвало да изчезнат изцяло. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР