Докато из цяла Европа кипи недоволство от кризата във Великобритания

...
Докато из цяла Европа кипи недоволство от кризата във Великобритания
Коментари Харесай

ЕС демонстрира недоволство от протакането на Брекзит, но е малко вероятно да няма нова отсрочка

Докато из цяла Европа кипи неодобрение от рецесията във Англия с Брекзит, Франция и Холандия заговориха за опцията Европейски Съюз да отхвърли вероятно искане на премиера Борис Джонсън крайният период за раздялата да бъде удължен и след датата 31 октомври, написа Ройтерс.

Но въпреки и търпението в столиците на 27-те останали членки на съюза да е на изчерпване, надали са доста хората, вярващи, че водачите им ще тласнат Обединеното кралство към безреден Брекзит, от който ще пострадат и техните стопански системи.
Високопоставен европейски посланик съобщи, че изказванията на френския и холандския министър може би са били ориентирани към вътрешната публика поради това, че драмата с Брекзит буди все по-голямо неразбиране в Европа.

Възможно е и това да е било предизвестие от тяхна страна към Англия, че тя би трябвало да форсира напъните да бъде реализирано съглашение на време за крайния период 31 октомври.

Дипломати и други публични лица обявиха, че 27-те ще желаят доказателства, че допустимо отсрочване на Брекзит няма просто да донесе още три месеца боричкания в Лондон и продължение на безизходното състояние, които най-после да доведат до Брекзит без съглашение.

Евентуални избори във Англия, които наподобяват доста евентуални, ще бъдат задоволителни, с цел да ги убедят, че сегашната динамичност предстои на смяна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР