Докато Иран изпълнява споразумението, ЕС и 28-те държави остават в

...
Докато Иран изпълнява споразумението, ЕС и 28-те държави остават в
Коментари Харесай

Захариева: Не искаме война със САЩ, но няма как да преговаряме под натиск

Докато Иран извършва съглашението, Европейски Съюз и 28-те страни остават в него и се придържат към уговорките, които сме поели. Това е извънредно значимо решение за сигурността. Европейски Съюз остава обединен, до момента в който Иран извършва съглашението. Трябва да се подсигуряват ползите на европейския бизнес, който е там, след санкциониране на Съединени американски щати, това съобщи министър Екатерина Захариева в директно включване по Българска национална телевизия след снощната неофициална вечеря с европейските водачи в София.

Европейски Съюз не желае война със Съединени американски щати, няма по какъв начин Европа да бъде опасност за сигурността им, тъй като ние сме сътрудници, само че няма по какъв начин да преговаряме под напън. Ние сме подготвени на договаряния, с цел да защитим ползите на европейския бизнес и на европейските чиновници - това е посланието, към което се обединихме нощес, съобщи Захариева.

Късно вечерта министър председателят Борисов се срещна с Ангела Меркел и Еманюел Макрон и на тази намира се разисква тематиката за пакета подвижност, описа министър Захариева. Когато приказваме за общ пазар и свободно придвижване на артикули, капитал, услуги, хора, няма по какъв начин да слагаме бариери. Знаете, че Московски и Борисов са ангажирани доста с тази тематика, уверена съм, че ще защитим ползите на България, безапелационна беше Захариева по въпроса за превозвачите и пакета за подвижност на Европейски Съюз.

Мисля, че днешната среща ще бъде стъпка към доближаване на привършване на договарянията сред Ципрас и Заев, дали през днешния ден ще решат всички въпроси, не мога да кажа, разяснява Захариева връзките сред Гърция и Македония и разногласието за името. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР