Докато инвеститорите се борят да открият сигурни източници на доход

...
Докато инвеститорите се борят да открият сигурни източници на доход
Коментари Харесай

Джефрис лансира компании, предлагащи сигурни дивиденти

Докато вложителите се борят да открият сигурни източници на приход по време на световните разтърсвания, стратези на компанията за финансови услуги "Джефрис груп " разкриват какво тъкмо имат поради под "най-стабилни компании, изплащащи дивиденти ". В рекомендация за клиентите си те показват, че "дивидентите са тематика на всички сезони, тъй като високодоходните акции изпреварват по финансови резултати щатските облигации както при растяща, по този начин и при падаща рентабилност, без значение от посоката на придвижване на пазарите и от етапа на икономическия цикъл ".

Според специалистите на "Джефрис " най-сигурните залози за дивиденти са на акциите на компании от секторите на здравеопазането, технологиите и на всекидневните артикули и услуги. Докато книжата на фирмите от региона на финансите, на капиталовите тръстове за недвижими парцели и на стоките и услугите, които не са за всекидневна приложимост, крият най-голям риск да орежат дивидентите или да бъдат суспендирани.

По време на световния финансов срив от 2008-а съвсем половината международни компании понижиха дивидентите си. Моделът на Уолстрийт за сегашните условия е близо една трета от корпорациите да орежат заплащанията към вложителите вследствие на пандемията от COVID-19, твърди "Джефрис ".

Стратезите на "Голдмън Сакс " пък предвиждат, че фирмите, чиито акции са включени в борсовия показател S&P 500, ще намалят с към 25% дивидентите си през 2020-а и няма да заплащат цялостния им размер до 2024-а.

"Джефрис " също вещае дълъг интервал за възобновяване на орязаните дивиденти в Съединени американски щати. В момента, повече от 10 години след финансовата рецесия от 2008-а, близо 46% от фирмите, които са понижили дивидентите, към момента не са ги върнали на предкризисните им нива, настояват стратезите на "Джефрис ". И дават за образец компаниите от разрастващите се пазари, които са създали по-дръстични съкращения, само че са ги възстановили по-бързо.

За сегашните "пандемични " условия "Джефрис " предлага на клиентите си да влагат в акциите на следните компании от Европа, Съединени американски щати и развиващия се свят:

Европа: датската пивоварна компания "Карлсберг ", интернационалната група за произвеждане на опаковки и хартия "Монди ", фармацевтичната група "Новартис " и биотехнологичната "Рош холдингс " от Швейцария, мултинационалната "Сейдж груп " от Великобритания;

Съединени американски щати: компанията за електроника "Сиско систъмс ", химическата "Ийстман кемикъл ", мултинационалният конгломерат "Хъниуел интърнешънъл ", компанията за здравна инсталация "Медтроник ", мултинационалната компания за потребителски артикули "Проктър и Гембъл ";

Развиващите се пазари: китайската група за мобилни услуги "Чайна мобайл ", мултинационалната корпорация за банкови и финансови услуги "Ди Би Ес груп холдингс ", австралийската минна група "Рио Тинто ", индийската интернационална корпорация за осведомителни технологии "Тата кансълтънси сървисиз ", мексиканската верига магазини за търговия на дребно "Уол-Март де Мексико ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР