Докато индустриалци, политици и транспортни босове се надпреварват да строят

...
Докато индустриалци, политици и транспортни босове се надпреварват да строят
Коментари Харесай

Първо в Марица: Продават тузарския хотел Беркут за...

Докато индустриалци, политици и транспортни босове се надпреварват да строят хотели в Пловдив и региона в очакване на туристическия взрив за Европейска столица на културата, един от знаковите обекти от последното десетилетие банкрутира.

Тузарският " Беркут " в Брестник е разгласен за обществена обмен от частния правосъден реализатор Мариана Обретенова. Първоначалната цена, от която ще тръгне наддаването за СПА комплекса, е 4 811 961 лева Той е в активите на „ Спорттур “ ЕООД, което пък е владеене на „ К-И Инвест холдинг “ с едноличен притежател Марин Маринов. Той е татко на Владимир Маринов - някогашен зам. регионален шеф, а в този момент зам.-председател на политическа партия АБВ. Управител на „ Спорттур “ ЕООД е по-големият наследник на Маринов - Иван. Името на Маринов-младши се свързва с ръководството на веригата за бързо хранене „ Чили “, ресторант " Марбея ", както и с пицарии " Верди ". В бизнес средите се приказва, че

татко и наследник имали неразрешени разногласия и задължения

към съдружници и кредитори, което е довело до обществената обмен на " Беркут ".

Тя е провокирана от бизнес колегата във „ Висет “ ООД ​- Петър Събев, с който дружно ръководят заведенията за хранене „ Чили “. От запорно известие на ЧСИ Мариана Обретенова от 11.12.2018 година е видно, че по молба на Петър Събев и въз основа на изпълнително дело №20187580400969 е натрапен запор върху целия капитал от 5000 лева на Иван Маринов във компанията му „ Кавен Ирадис “ ЕООД, с главен предмет на активност търговия с перилни и почистващи препарати.

Причината за запора е дълг на Маринов към Събев в размер на 300 000 лева главница и рента, както и неолихвяема сума от 28 708 лева До 2017 година едноличен притежател на „ Кавен Ирадис “ ЕООД е бил Маринов Маринов, след което трансферира компанията на сина си. От 2008 до 2018 година

сдружението е било залагано неведнъж

в ​банка " Пиреос " и в Българо-американска кредитна банка. На името на Иван Маринов са се водили 22 компании - еднолични и в съдружничество, в множеството от които е прекратил комерсиалната си активност и е премахнат като търговец. В момента дейни са по-малко от половината, като някои от тях са ориентирани към произвеждане на ток. Иван Маринов ръководи Малка водно електрическа централа " Доспат 3 ", Малка водно електрическа централа " Светлина ", Малка водно електрическа централа " Хаджидимово ", в този момент " Варвара 2018 ". Чрез Сдружение „ Професионален футболен клуб Брестник 1948 “ Иван Маринов спонсорира тима в едноименното село.

Маринов-старши бе измежду доайените в търговията с перилни препарати, представлявайки щатската „ Проктър и Гембъл “, след което се роди " Кавен Ирадис " с идентична активност. През годините е имал 7 компании с разнородни функционалности, в това число и Амбулатория за групова процедура за профилирана урологична помощ. В момента е едноличен притежател на две компании, шеф на състезателен клуб по плуване в Смолян и ръководител на Производствено-потребителна земеделска кооперация " Младост " с. Тюркмен.

Относно продажбата на хотел " Беркут " той отхвърли коментар пред репортера ни под претекст, че е пенсионер, и хвърли топката към шефа Иван Маринов. Неговият телефон пък даваше или заето, или бе отвън обсег.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР