Докато имаше недостиг на контейнери в разгара на пандемията, сега

...
Докато имаше недостиг на контейнери в разгара на пандемията, сега
Коментари Харесай

Световната корабна индустрия е изправена пред нов проблем

Докато имаше дефицит на контейнери в разгара на пандемията, в този момент нашата се обръщат - международната стопанска система в този момент е изправена пред противоположния проблем: прекалено много контейнери. Депата за контейнери - употребявани за предпазване откакто бъдат разтоварени са цялостни.

Забелязват се още признаци за спадащо световно търсене и идно икономическо закъснение. Според търговците и спедиторите спадът на световното потребителско търсене не е знак, че световната стопанска система се възстановява след неистово повишаване на потреблението след блокирането, написа CNBC.

" Няма задоволително място в депата, за всички контейнери ", разяснява основният изпълнителен шеф на платформата Container xChange Кристиан Рулофс.

Главният изпълнителен шеф на италианското контейнерно хранилище Sogese Андреа Монти също сигнализира, че депата са цялостни. " Обемът на контейнерите в депата се усилва дотам, че връщаме някои поръчки на клиенти.

За да се оправят със обстановката на претъпкани депа, пристанища като пристанището на Хюстън започнаха да постановат такси за празни контейнери, престояли в терминалите повече от седем дни, съгласно националния морски управител на доставчика на световно ръководство на искове Sedgwick Дарин Милър.

" Често оставяни да стоят седмици наред, огромният брой контейнери на корабите или в пристанищата ни оставя с незадоволително складово пространство, което единствено утежнява нашата продължаваща рецесия във веригата за доставки, защото оказва въздействие върху препозиционирането и придвижването на контейнерите ", изясни Дарин Милър

По думите му може да се чака търговците на дребно да оферират отстъпки, с цел да изчистят насъбрани артикули.

Според показателя на Drewry - основен индикатор за цените на контейнерите - цената падна до 2773 $ за 12- метровите контейнери. Това е със 73% по-ниско от пика през септември предходната година.

Празните или анулираните плавания също се усилват, което нормално не се случва по това време с наближаването на най-големия интервал на разноски за годината.

В последния си разбор Drewry заключи, че сред края на ноември и началото на декември 14% от плаванията са били анулирани по главните направления за контейнерни транспорти.

Миналата най-голямата корабна компания за транспорт на артикули Maersk разгласи, че цените на товарите са достигнали своя връх на фона на облекчаването на тапите по веригата за доставки и спадащото търсене. Компанията предизвести вложителите да чакат по-ниски облаги от морския превоз.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР