Докато има социални мрежи и децата ни живеят в тях,

Докато има социални мрежи и децата ни живеят в тях, ...

Докато децата ни ще поемат рискове?.


Докато има социални мрежи и децата ни живеят в тях, ще се поемат рискове, защото тяхната действителност е да се сравняват и доказват, заяви пред БНТпсихологът Ина Антонова в коментара си по темата за модата, рисковете и капаните, в които попадат младежите в опитите си да бъдат интересни в социалните мрежи.

Припомняме ви, че след опит за екстремно селфи момче на 19 години загина край жп линията в столичния квартал "Дружба".

"Децата ни са търсещи. Това да намерят начин да се отличат, да бъдат индивидуалисти е нормална черта на подрастващите", отбеляза тя.

Порастващите искат да бъдат възрастни, но им липсва критично мислене. Това те го компенсират, като оформят собствени критерии. Не можем да им повлияем чрез нашия собствен опит, продължи психологът.

"Те ще се срещат винаги с предизвикателствата, ще трябва да минат своя път, да направят своите грешки", категорична беше Ина Антонова.

Според нея размиването на действителността и илюзията за нея, която създава социалната мрежа, при децата е нормално да се случва. Това се преодолява чрез личния пример на родителите.

"Не можем чисто лекционно да предаваме на децата опит - "не прави така, защото може да се случи това", добави тя.

Като родители трябва да се грижим децата ни да развиват способностите, а не им "връчваме телефона, за да можем да се отървем от него", акцентира Антонова.

Източник: novini.bg