Докато хората се възползват от намаленията на Черен петък и

...
Докато хората се възползват от намаленията на Черен петък и
Коментари Харесай

ФБР: Хакери могат да ви наблюдават през камерата на смарт телевизора ви

Докато хората се възползват от пониженията на " Черен петък " и " Кибер понеделник ", ФБР предизвести тези, които купуват интелигентни (смарт) тв приемници, че някои могат да бъдат употребявани като прозорец в дома ви за хакери. Обикновенно в Америка тъкмо към Черен петък се вършат най-вече покупки на техника, както и у нас.

Камерата на тв приемника ви може да бъде употребена за наблюдаване, настояват ФБР, оповестява " Индипендънт ".

Според бюрото на Портланд, Орегон от разследващата организация, потребните функционалности на интелигентния тв приемник, като интернет връзка, микрофони и камери, също са средства, които хакерите могат да употребяват, с цел да получат достъп гледката във вашия дом.

„ Отвъд риска, че вашият ефирен производител и разработчици на приложения може да ви слушат и гледат, малкия екран може да бъде и шлюз за хакерите да влязат в дома ви “, написа ФБР.

„ Това може да не е в положение да получи непосредствено достъп до вашия заключен компютър, само че е допустимо вашият неосигурен тв приемник да му даде елементарен път посредством вашия рутер. “

Хакването може да варира от опцията да „ променяте канали, да играете със силата на звука и да показвате на децата си несъответствуващи видеоклипове “ до потреблението на камерата и микрофона на тв приемника, с цел да ви „ кибер-дебнат “, предизвестиха от бюрото. За благополучие има способи да се възползвате от преимуществата на смарт тв приемника, като в същото време се предпазвате.

Ако имате смарт тв приемник, първото нещо, което би трябвало да извършите, е „ да знаете тъкмо какви функционалности има той и по какъв начин да ги контролирате “, съгласно ФБР, което елементарно се прави посредством главно търсене в интернет с номера на вашия модел и основни думи като " камера " или " микрофон ".

ФБР също предлага да ревизирате „ способността на производителя да актуализира вашето устройство с пачове за сигурност “ и да ревизирате политиката за дискретност на телевизионния производител и поточните услуги, които употребявате, за „ да потвърдите какви данни събират, по какъв начин съхраняват тези данни и какво вършат то ".

Бюрото в Орегон завършва известието, като поучава жертвите на кибер-измами да оповестят или в полицията, или онлайн на Центъра за тъжби в интернет на ФБР. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР