Докато голяма част от света се подготвя за топлите летни

...
Докато голяма част от света се подготвя за топлите летни
Коментари Харесай

Световна премиера на документалния филм „Комарите“ по Discovery Channel

Докато огромна част от света се приготвя за топлите летни месеци, Discovery употребява световното си въздействие, с цел да концентрира вниманието на международната общественост върху най-големия притежател на гибел в актуалната история на индивида: комара. Световната премиера на документалния филм на Discovery „ Комарите " е на 6-и юли, четвъртък, от 21:00 ч. по Discovery Channel и ще акцентира на риска от интернационална рецесия.

Скорошни репортажи осведомят за локализирани огнища на заболявания като зика, малария, вирус на западнонилската тресчица, жълта тресчица, чикунгуня и денга. Зад тях обаче се крие по-мащабна история, която разкрива връзката сред тези заболявания и по какъв начин са задвижвани от една единствена мощ - непрекъснатото разпространяване на комарите, подбудено пътуванията на всякъде по света и туризма, както и стоплянето на Земята, която става още по-гостоприемна за рисковите инсекти.

„ Комарите " изследва от близко това доста малко и рисково творение, анализирайки непредвидимата му смяна. Озвучен от Джеръми Ренър, документалният филм показва възходящата световна опасност, която това малко животно съставлява, като отбелязва, че без всеобщи интернационалните старания, светът и неговите жители са застрашени от историческа пандемия, която би могла да изложи милиарди души на риск от съдбовна зараза.

„ Повече от 30 години задачата на Discovery е да разсънва любознанието на феновете, да поражда диалог и да подхваща дейности по сериозни тематики посредством ненадминатите ни умения да описваме истории и каналите ни в 220 страни по света ", разяснява Дейвид Заслав, президент и основен изпълнителен шеф на Discovery Communications. „ „ Комарите " насочва вниманието на международната общественост към потребността от решителни ограничения против възходящата опасност. Като компания, задвижвана от дела, сме щастливи да увеличим въздействието на телевизионните ни и цифрови услуги във всички кътчета на света, с цел да накараме жителите и международните водачи да работят като едно цяло ", добавя Дейвид Заслав.

„ Discovery е в стихията си, когато разпознава международен проблем и демонстрира резултатите му върху всеки човек и локалните общности ", добавя Рич Рос, президент на групата Discovery, Animal Planet, Science Channel и Velocity. „ Разпространението на заболявания, пренасяни от комари тук-там, където в никакъв случай не ги е имало преди има капацитета да промени света, който познаваме. „ Комарите " насочва вниманието към този бързо разрастващ се проблем, давайки на публиката опция да го разбере и да се приготви за новия свят ".

Комарите убиват повече от 750 000 души годишно, доста от които деца. В днешно време смяната в климата и удобства интернационален туризъм единствено ускоряват заплахата, ускорявайки разпространяването на комарите по света. Тъй като те към този момент могат да оцеляват и виреят тук-там, на които не са могли преди - Бразилия, Флорида и даже северните щати като Вашингтон и Ню Йорк. Те носят заболявания като Зика, Денга и жълта тресчица до елементи от света, които са извънредно неподготвени да се оправят със болестите. Заснет на четири континента „ Комарите " включва мнения на международни здравни водачи, както и персоналните истории на мъжете, дамите и децата, живеещи в боязън, че всяко последващо захапване може да бъде съдбовно.

Първият регистриран случай на човек, инфектиран със зика е през 1967 година, когато вирусът мигрира от Африка в Малайзия. 40 години по-късно зика още веднъж се популяризира на островите на Тихия океан, стигайки до Бразилия през 2014 година Вече над 2.5 милиарда души са застрашени от евентуална зараза на зика, която би могла да коства на света над 500 милиарда $. Тази притеснителна статистика е предсказване за това какво ще се случи, в случай че международните здравни водачи не бъдат призовани да вземат ограничения още през днешния ден. „ Комарите " показва татко и наследник от отдалечено село в Африка. Бащата се пробва да разбере за какво и двамата са се заразили с малария макар комарниците. Той носи сина си на тил до болничното заведение, пренебрегвайки личното си здраве. Във кино лентата ще забележим и Лесли Майнърс, майка от Куинс, Ню Йорк, която се заразява със западнонилски вирус в личния си квартал. „ Никога не съм предполагала, че това иска ми се случи. Западнонилски вирус в това съвременно общество...Това е все едно да играеш съветска рулетка. А аз изгубих играта. "

„ Комарите " споделя и историята на мъж и жена от Маями, Флорида, които имат дребна щерка и друго дете, което е на път. Скот и Линдзи Фухрман са се затворили в дома си от боязън да не се заразят със зика. „ В Маями е лято и ни е боязън да излезем на открито ", изяснява Линдзи. Семейството е ядосано, чувствайки, че ръководещите са ги разочаровали. „ Нашето държавно управление се провали ", разяснява Скот. „ Мислеха си, че това е небивалица. Всички го чакахме, а те отхвърлиха да ни оказват помощ. "

Най-ужасяваща е историята на млада майка от Бразилия, която се грижи за бебето си, родено със зика, страхувайки се, че заболяването може да засегне и нероденото и дете. Бившият шеф на „ Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите " разяснява във кино лентата, че „ има доста заболявания, които могат да бъдат популяризирани от комари. Трябва да измислим нови, по-добри способи да спрем тези инсекти, с цел да се предпазим освен от зика, само че и от това, което може да последва. "

Заедно със международната премиера на документалния филм, Discovery и CARE2 ще се обединят за основаването на петиция, която да накара жителите на всички места по света да подбуден ръководещите към дейности преди да е станало прекомерно късно. Освен, че международната премиера на кино лентата ще се състои в 220 страни по света, „ Комарите " ще бъде излъчен на испански език по Discovery Channel Испания (Discovery en Español). Точно преди премиерата, документалният филм ще бъде излъчен в границите на влиятелния кино фестивал за писмено кино на „ Американския кино институт " на 15 юни.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР