Докато голям процент от пътниците избират опцията само с ръчна

...
Докато голям процент от пътниците избират опцията само с ръчна
Коментари Харесай

Трикове за бързо получаване на багаж след полет

Докато огромен % от пасажерите избират опцията единствено с ръчна чанта, има и случаи, в които се постанова регистриран багаж. И за жалост, това постоянно значи да чакате цяла безкрайност, до момента в който се появи тъкмо вашия куфар. 

От Travel and Leisure са подготвили лист с няколко трика, които могат да накарат вашия багаж да се появи по-рано.

Най-общо казано, куфарите, които се натоварват последни в товарното поделение, постоянно са първите, които се разтоварват. Поради това някои пасажери избират да записват багажа си допустимо най-късно. Уловката обаче е, че куфарите могат да се натоварят в самолета в случаен ред. Един от методите да заобиколите това е да помолите да ревизират багажа ви преди качване.

За да се случи това обаче, ще би трябвало да занесете куфара си до защитата, което значи, че ще би трябвало да вземете със себе си подобен с размерите на ръчен багаж и няма да може да пренасяте огромни количества течности. Проверката на изхода постоянно е безвъзмездна и чантата ви може да бъде натоварена последна и затова да излезе първа при приемане на багаж. Но за жалост няма гаранции.

Един способ, който би трябвало да обезпечи ранно добиване при приемане на багаж – най-малко за някои самолетни компании – е потреблението на предпочитани услуги за багаж. Приоритетно обслужване на багаж се предлага на постоянно пътуващи хора, както и на пасажери в бизнес и първа класа.

Когато отидете да регистрирате чантата си, уверете се, че служителят е сложил етикет с приоритет към чантата ви. Технически се допуска, че записаните чанти, етикетирани с предпочитани етикети, би трябвало да бъдат разтоварени преди другите, само че това постоянно не е по този начин.

Дори и да няма метод да гарантирате, че куфарът ви ще бъде един от първите идващи при приемане на багажа, има няколко метода да следите къде е той. Можете да прикрепите тракери като Apple AirTags или Tiles към багажа си, което може да ви даде индикация, че чантата ви е напуснала самолета и е напът към лентат за багаж. Някои самолетни компании също употребяват RFID следене, с цел да покажат тъкмо къде се намира куфарът ви в процеса на пътешестване. От момента, в който е сканиран в товарното помещение, досега, когато е сканиран в поръчката за приемане на багаж.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР