Докато Финикс се подготвя за домакинството на Супербоул, кметът Кейт

...
Докато Финикс се подготвя за домакинството на Супербоул, кметът Кейт
Коментари Харесай

Летището във Финикс стартира услуга с автономни коли на Waymo

Докато Финикс се приготвя за семейството на Супербоул, кметът Кейт Галего разгласи, че интернационалното летище Sky Harbor ще бъде първото, което ще предлага услугата за самоуправляващи се транспорти на компанията Waymo, заяви Associated Press.   " Бъдещето е тук ", сподели Галего на конференция на летището. " Финикс е първото летище в света, което ще разполага с самостоятелна услуга, пренасяща хора до нашето летище ".   От началото на ноември тестова група употребява колите на Waymo от станцията, която се свързва с терминалите на летището, до центъра на Финикс. Автомобилите са електрически модели на Jaguar.   Съобщението идва в миг, когато градът желае да разшири репутацията си на място за нововъведения, и тъкмо преди посетителите да дойдат за празниците и събития като Супербоул на 12 февруари.   Феновете на финала на шампионата на Националната футболна лига ще могат да пътуват със самоуправляващи се коли от летището до центъра на Финикс, където ще се проведат доста празненства, добави Галего.   
 

Летището по-късно този месец ще пусне уголемение на PHX Sky Train, свързващо два съществени терминала с център за коли чартърен. Обикновено пасажерите трябваше да чакат на дълги опашки пред терминалите за безвъзмездни шатъли.
Waymo, звеното за самостоятелни транспортни средства на компанията майка на Гугъл, Alphabet Inc., ще удвои територия, която обслужваната в центъра на Финикс, сподели Мишел Пийкок от Waymo.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР