Докато Федералният резерв на САЩ (ФЕД) се опитва да укроти

...
Докато Федералният резерв на САЩ (ФЕД) се опитва да укроти
Коментари Харесай

Стратегии за инвестиране в трудна среда

Докато Федералният запас на Съединени американски щати (ФЕД) се пробва да укроти инфлацията, без да провокира криза, вложителите би трябвало да се притесняват за опцията от неуспех - евентуално и на двата фронта.

Централната банка увеличи лихвените проценти с 0,75 процентни пункта, на последната си среща, за втори следващ път в напъните на политиците да охладят търсенето и да забавят растежа на цените, само че до момента инфлацията остава покрай 40-годишни върхове.

И в този момент вложителите са все по-притеснени, че Фед няма да успее да реализира " меко приземяване " и че повишението на лихвите вместо това ще насочи стопанската система към криза.

На конференция, съпътстваща известието за повишение на лихвените проценти, ръководителят на Фед Джеръм Пауъл призна както риска да създадем прекомерно малко и да не успеем да овладеем инфлацията, по този начин и риска да създадем прекалено много и да предизвикаме икономическо закъснение.

Опитваме се да не вършим неточност ", сподели той, отбелязвайки, че пътят за вдяване на конеца в иглата е ограничен. "

Това значи, че вложителите би трябвало да се опитат да прибавят страница за криза към своята книга за инфлация, макар че тези два сюжета нормално включват противоположни тактики, споделят финансови експерти.

Рядката композиция от висока инфлация и забавящ се напредък се назовава стагфлация. Въпреки че доста икономисти не чакат Съединени американски щати да видят продължителна стагфлация, по сходство на тази, която претърпяха през 70-те години на предишния век, нарасналата инфлация и разрастващата се криза могат доста добре да се припокрият.

" Натрупват се доказателства, които допускат, че криза може да се случи, преди инфлацията да бъде сложена под надзор ", счита Джейсън Прайд, основен капиталов шеф за частно благосъстояние в Glenmede, компания за вложения и ръководство на благосъстояние във Филаделфия. Ето някои тактики за вложения в акции и облигации за вложителите в тези несигурни времена, препоръчани от специалиста във финансовото издание Barrons.

Останете на курса

Първата половина на годината беше брутална както за акциите, по този начин и за облигациите и вложителите са разтревожени. Въпреки че S&P 500 се увеличи от най-ниските си равнища от средата на юни, акциите евентуално към момента не са достигнали дъното, споделят наблюдаващи на пазара. Дъното би представлявало " пиков боязън " на пазара, а сега страхът не е при сходни равнища, съгласно Роб Арнот, създател на ръководител на Research Affiliates в Нюпорт Бийч, Калифорния.

Най-доброто време за вложение е в пика на страха, когато активите са най-евтини, сподели Арнот. Тъй като е мъчно да се дефинира точното дъно, вложителите със мощни стомаси могат да стартират да следват тактиката за доларово усредняване още в този момент, сподели Арнот.

Акциите на нововъзникващите пазари са " стелт борци с инфлацията ", които са изключително привлекателни сега, счита още стратегът. Много нововъзникващи пазарни стопански системи са експортьори на първични материали, тъй че те оферират на вложителите експозиция към бранша, без да е належащо да влагат непосредствено в артикули, които са скъпи сега.

Общо предписание е, че вложителите би трябвало да разпределят към една трета от портфолиото си от акции в акции отвън Съединени американски щати и към една трета от това интернационално систематизиране би трябвало да отиде към нововъзникващите пазари, поучава Арнот. Друг термин за пиков боязън е капитулация.

Това е моментът, когато елементарните вложители не желаят да имат нищо общо с акциите. Колкото и да е изкушаващо, това не е моментът да излезете от пазара и да заключите загубите си. Ако би трябвало да продадете малко, с цел да съберете пари, с цел да преминете през рецесията, тогава това е добре, сподели Йиминг Ма, помощник по финанси в Columbia Business School. Просто запазете множеството си вложени активи, тъй че да участвате във възобновяване незабавно щом то стартира.

(Инвеститорите може да се изненадат да научат, че най-хубавите дни на пазара са склонни да се появяват в границите на две седмици от най-лошите дни за интервал от 20 години, съгласно проучване на J.P. Morgan Asset Management).

Прегърнете " мостовите тактики "

Някои елементи на фондовия пазар са в добра позиция да устоят както на инфлацията, по този начин и на допустима криза. Прайд счита, че тръстовете за вложения в недвижими парцели са относително привлекателни сега. Този жанр капиталови схеми (REIT) имат естествена връзка с инфлацията посредством ескалация на наемите и повишаване на притежаваните недвижими парцели, сподели той.

Увеличенията на наемите нормално следват инфлацията, само че това закъснение би трябвало да помогне на REIT да надминат други рискови активи, като обичайните акции, защото икономическият напредък понижава и инфлацията се забавя, означи Прайд.

Здравните акции също са в добра позиция за висока инфлация и муден напредък. Фармацевтичните компании и доставчиците на здравни услуги са изключително способни да трансферират нарастванията на цените, сподели Гарги Чаудхури, началник на iShares Investment Strategy Americas в BlackRock.

Два ETF-а, които оферират експозиция към тези подсектори, са iShares U.S. Pharmaceuticals ETF (тикер: IHE) и iShares U.S. Healthcare Providers ETF (IHF), сподели Чаудхури. Нещо повече, търсенето на здравни грижи не понижава толкоз доста по време на криза, колкото търсенето на дискреционни артикули.

От страна на облигациите, спестовните облигации Treasury Series I са добър залог както за инфлация, по този начин и за допустима криза. Първоначалният лихвен % по нови спестовни облигации от Серия I е 9,62% и можете да купувате облигации при този % до октомври 2022 година

Има някои значими предизвестия, които би трябвало да запомните при I облигациите, сподели Грег Макбрайд, основен финансов анализатор в Bankrate.com. Като за начало те не са принадлежности за приходи. Лихвата, която печели всяка облигация, се прибавя към нейната съществена стойност и вие получавате достъп до нея, когато изтеглите облигацията.

Второ, те не са доста ликвидни. Не можете да ги осребрите през първата година и в случай че ги изкупите през първите пет години, ще загубите лихвата си за последните три месеца. И най-после, потребителите могат да купуват единствено до $10 000 електронни I облигации всяка календарна година (двойките могат да купуват $20 000 посред си).

За страдание обаче, този жанр високодоходни обезпечени от държавното управление облигации, са налични единствено за американските жители. Така че те са подобаващи за дълготрайни спестявания, само че не за интернационалните вложители.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР