Докато европейците се готвят за мрачна зима под заплахата от

...
Докато европейците се готвят за мрачна зима под заплахата от
Коментари Харесай

Коронавирусът мери сили с обикновения грип

Докато европейците се готвят за мрачна зима под опасността от възходящи инфекции с COVID-19, минималният брой случаи на, регистрирани досега, сочат допустимо удобно развиване, осведоми БГНЕС. Наличните данни за Европа от началото на октомври, когато броят на случаите на грип нормално стартират да нарастват, отразяват ниски числа , следени в южното полукълбо по-рано тази година и в Съединените щати, където сезонът на грипа също преди малко е почнал.
Някои лекари споделят, че комбинацията от блокировки, носенето на маски и честото миене и стерилизация на ръцете наподобява е попречила разпространяването на сезонния грип , като в същото време предизвестяват, че данните би трябвало да се третират деликатно, защото пикът на сезона е след седмици или даже месеци. Според Flu News Europe, взаимна платформа за мониторинг на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите и Световната здравна организация, която събира данни от 54 европейски района, единствено на един човек е бил подложен диагноза сезонен грип от 4 433 контролни теста за интервала 28-ми септември – 22-ри ноември.
 101-годишна италианка, претърпяла испанския грип, се бори сполучливо с COVID-19 за трети път 101-годишна италианка, претърпяла испанския грип, се бори сполучливо с COVID-19 за трети път
Лекарите и медицинският личен състав в Италия са зашеметени от устойчивостта на Мария Орсингер, 101-годишна жена, която е претърпяла пандеми...
Тези данни от източници на сентинел - данни, събирани от националните здравни управляващи въз основа на проби, взети от редица общински лекари - се трансформират в % на позитивност от 0,02%. Този % е много под прага от 10%, който Световната здравна организация (СЗО) смята за „ зараза “, когато става въпрос за грип. По същото време предходната година този % е бил 15%.
Американските лаборатории за публично здраве и клиничните лаборатории оповестяват за по-малко от 500 случая и няма умряли от сезонния грип от 27-ми септември, съгласно Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите. Докато учените предизвестяват, че пандемията на ковид лимитира тестването за грип, ниският европейски % на болни от грип досега ще обезпечи известно облекчение за държавните управления и здравните управляващи, които се опасяваха от евентуално смъртоносна „ туиндемия “ на COVID-19 и грипните варианти през зимата.
„ Във всяка типична година ставаме очевидци на стотици случаи на грип на този стадий в Европа и отвън нея “, сподели Бруно Лина, старши вирусолог от Hospices Civils de Lyon, който следи 13 лечебни заведения в третия по величина град във Франция. „ Приетите стъпки за попречване на предаването на COVID-19 са доста ефикасни против грип и други респираторни вируси “, съобщи той. Лина и двама други специалисти също цитират вероятното влияние на „ вирусна интервенция “, известна също като устойчивост към суперинфекция - механизъм, посредством който излагането на вирус провокира имунен отговор, който е гибелен за други патогени. " В този случай това значи, че коронавирусът сега запълва пространство, което прави доста мъчно, в случай че не и невероятно, други респираторни вируси като грип да съжителстват с него ", изясни той.
Сезонните грипни вируси предизвикват сред 4 и 50 000 000 инфекции всяка година и до 70 000 европейци умират годишно от затруднения, свързани с грипа, изключително измежду възрастните хора и рисковите групи. Смъртните случаи в Европа, приписвани на COVID-19, са надвишили 370 000 досега тази година.  Грипните инфекции нормално доближават връх през първите седмици на годината в Северното полукълбо. Тази година в Европа пикът беше през февруари. Тъй като доста държавни управления в този момент облекчават рестриктивните мерки, с цел да разрешат празнични събирания за Коледа и нова година, здравните управляващи се притесняват, че оправянето с пандемията може да бъде затруднено.
 Грипът тази година хем ще закъснее, хем ще е с по-ниска активност Грипът тази година хем ще закъснее, хем ще е с по-ниска активност
Много деликатно следим и към този момент изследваме в допълнение серуми от всички елементи на страната във връзка с грипа. Аз имам една наде...
Друга неустановеност се крие в степента на асимилиране на имунизациите против грип. Експерти споделят, че процентите варират доста в европейския район, макар държавните акции, призоваващи жителите тази година да се имунизират против грип допустимо най-рано. Ниският брой регистрирани инфекции до момента може да обезкуражи хората, които към момента не са имунизирани, да си създадат ваксина, сподели Едуард Хил, теоретичен помощник от Университета в Уорик. Ниският брой на грипни инфекции също съставлява предизвикателство за производителите на ваксини, които се приготвят за сезон 2021 г./2022 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР