Докато Европа е блокирана, а спортните събития на континента са

...
Докато Европа е блокирана, а спортните събития на континента са
Коментари Харесай

Как футболът в Беларус увеличи своята популярност

Докато Европа е блокирана, а спортните събития на континента са спрени, една страна се оозова в центъра на новините в последните дни с решението си да не прекъсва своето футболно състезание макар пандемията от ковид. В момента Висшата лига на Беларус набира все по-голяма известност и си завоюва телевизионно лъчение в чужбина.

Според " Ройтерс " сега единственият деен футболен шампионат в Европа се излъчва в 10 задгранични територии. Сред тях са Израел, Украйна, България и огромни пазари като Русия и Индия.

" Подобна обстановка в никакъв случай не е имало в историята на беларуския футбол. По принцип за нас е доста мъчно да продаваме телевизионните си права отвън Беларус ", разяснява представителят на Футболната федерация на Беларус (ABFF) Александър Алейник.

Директорът на украинската спортна телевизия Sport-1 Виктор Самойленко също е удовлетворен от решението му да купи правата за шампионата на Беларус. " Никога не сме проявявали интерес към този шампионат, не сме поглеждали по какъв начин е в прилежаща на нас страна, само че виждаме, че мачовете са забавни и имаме огромна публика ".

Правителството на Беларус взе решение да не стопира спортните събития в страната. За момента в Беларус има 152-ма инфектирани и нито един смъртен случай. Всичко това без да се постанова обществена отдалеченост.

 Как футболът в Беларус усили своята известност
© Reuters

През предходната седмица даже президентът на страната Александър Лукашенко взе присъединяване в хокеен мач. " По-добре е да умреш прав, в сравнение с да се страхуваш и да си на колене ", разяснява президентът, който ръководи страната от 1994 година

Повишеният интерес към шампионата разумно се придвижва и към клубовете. Те към този момент регистрират повече консуматори в обществените мрежи, които ги наблюдават, изключително от Англия, както показват от " Динамо " (Минск). Говорителят на клуба даже се надява, че този нараснал интерес ще стимулира играчите.

" Силно се надявам, че за тях това ще бъде мотивация, само че и една по-голяма отговорност, тъй като ги гледат повече хора ".

Феновете към този момент мечтаят, че шампионата им ще може да продава футболисти на по-големи тимове и по този начин да бъде още по-популярно.

За футболното състезание на Беларус четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1392)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР