Докато евродепутатите се готвят да обсъждат сексуалното насилие, политиките и

...
Докато евродепутатите се готвят да обсъждат сексуалното насилие, политиките и
Коментари Харесай

"Политико" с шокиращо разкритие за случаи на сексуално насилие в Европейския парламент!

Докато евродепутатите се готвят да разискват половото принуждение, политиките и процедурите на самия Европейски парламент при сходни обстановки също бяха разкритикувани, написа Politico, представен от " Фокус ". Жертви на полово принуждение от страна на чиновници на Народното събрание и депутати обявиха, че им е мъчно да изнесат случаите си пред обществеността, както и че нямат доверие на европейските институции. В понеделник ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи, че институцията има добреустановени процедури за предварителна защита на половото принуждение, в това число и съвещателна комисия, която „ не е получавала никакви официални недоволства “. Въпреки това четири дами, които се идентифицираха като парламентарни служителки споделиха, че са подавали недоволства към Народното събрание, в това число и за два случая на обезчестяване от страна на сътрудници.

Оплаквания за повече от 30 изнасилвания, похищения и други полови произшествия свързани с Европейския парламент, бяха направени предходната седмица, както от мъже, по този начин и от дами. Нито едно от изказванията не е било тествано. Предполагаемите жертви описаха ситуацията в Екологичен потенциал като „ просвета на мълчанието “.

Една жена съобщи пред Politico, че е подала недоволство пред високопоставени парламентарни чиновници. Депутатски помощник съобщи, че е била изнасилена от представител на парламентарните чиновници, само че нито тя, нито работодателят й знаят към кого да се извърнат.

„ Ако има официални процедури, не знам какви са. Чувствам се изцяло изгубена “, съобщи дамата. „ Дори откакто получих някаква помощ, бях настоятелно помолена да не отивам в полицията “, добави тя.

Според нея в Европейския парламент сходни неща се пазят в загадка. Тя съобщи, че чиновници на институцията, както и най-малко петима евродепутати знаят за случая й, само че не са създали нищо.

Говорителят на Екологичен потенциал Марджъри ван ден Броеке съобщи, че през миналите години е имало сходни случаи, само че са били взети „ подобаващите ограничения “, в това число и уволнения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР