Докато епидемията от новия коронавирус в по-голямата част от континента

...
Докато епидемията от новия коронавирус в по-голямата част от континента
Коментари Харесай

Европа е на кръстопът в борбата с епидемията

Докато епидемията от новия ковид в по-голямата част от континента очевидно затихва, доста от европейските страни са изправени на кръстопът, на който би трябвало да вземат сложен избор. Най-общо, даже в страни, където изглеждаше, че съществува условен консенсус за битката против вируса, като Германия, се сблъскват две гледни точки.

Едната упорства за разхлабване на наложените ограничавания и последователно възобновяване на публичния живот и мощно потърпевшата стопанска система. Другата държи на повече нерешителност и предизвестява, че при положение на преждевременно разпределяне упидемията доста бързо може още веднъж да намере мощ и по този начин постигнатото дотук да бъде пропиляно.

Над 3 милиона са към този момент случаите на новия ковид в света, броят на жертвите надвиши 200 хиляди. Европа е най-засегнатият континент с над милион и 400 хиляди инфектирани и близо 130 хиляди жертви. Броят на диагностицираните обаче е единствено част от действителния брой на инфектираните, защото в доста страни се тестват единствено най-тежките случаи.

Броят на доказаните случаи на ковид в Германия набъбна с 1144 за едно денонощие и доближиха 156 337, съгласно оповестени през днешния ден данни на института за инфекциозни заболявания " Роберт Кох ". Починали са още 163 пациенти, с което общият брой на жертвите доближи 5913.

Тълкуването на тези данни и произлизащите вероятно от него политически решения провокира в страната ясно обрисувало се опълчване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР