Докато ембаргото върху руските петролни продукти влезе в сила, ЕС

...
Докато ембаргото върху руските петролни продукти влезе в сила, ЕС
Коментари Харесай

В последния вагон: Европа се нахвърли на руския петрол и дизел

Докато ембаргото върху съветските петролни артикули влезе в действие, Европейски Съюз купува за бъдещи потребности - колкото може. Англия работи посредством трети страни, като континенталните търговци се концентрират върху дизела. Какви трикове употребяват европейците поради личните си забрани?

От задната врата

Лондон беше един от първите, които отхвърлиха търговия с Москва: ембаргото върху златото е в действие от юли, върху въглищата от август. За петрола - от декември. През 2021 година Англия е закупила от Русия петролни артикули за съвсем 600 милиона $. Според статистическото бюро на кралството до юни вносът е спрял изцяло.

Всъщност не е.

Според „ Таймс “ минимум 39 танкера, пренасящи нефт на стойност към 236 милиона $, са пристигнали в английските пристанища от март насам. Официално - от Холандия, Германия, Белгия, Полша. По-специално, лондонският „ Теймс Порт “ е приел първични материали на стойност 154 милиона.

Журналистите идентифицираха четири кораба с съветски нефт. Според изданието през юни и юли е имало 13 такива доставки. Включително одобриха приелия петрор съветския танкер „ Маринер “ гръцки „ Маринула “.

Нюанси на статистиката

Начинът, по който се водят комерсиалните статистики, оставя доста място за търговски маневри.

Така „ Евростат “ класифицира вноса по страна на генезис. В Службата за национална статистика на Англия вносителят е изпращачът, а не производителят. „ Това значи, че стоките, създадени в КНР, могат да преминат като немски, в случай че бъдат получени през Германия “, изясняват анализаторите.

В същото време, акцентира „ Таймс “, има противоречие с данните на Службата за приходите и митниците. Те откриха, че през юни английските пристанища са приели съветски нефт на стойност 93 милиона $ като импорт от Холандия, Естония, Полша и Белгия. През юли - милион и половина лири (от Франция, Холандия, Германия и Латвия).

Чудесата на статистиката бяха следени в партията на торите.

" Време е да затворим очевидната малка врата. Кой знае какъв брой първични материали са пристигнали на пазара с погрешно етикетиране и надлежно заобикаляйки глобите ", възмути се някогашният водач на консерваторите Иън Дънкан Смит. " Трябва да вземем ограничения и да сложим завършек на това един път вечно “, добави той.

Нищо за замян а

Както и да е, вносът на съветски нефт във Англия е публично позволен до 5 декември и към този момент приказваме единствено за репутационни опасности. Експертите обаче акцентират, че няма да е елементарно използването на възбраната. И не става въпрос единствено поради разпоредбите за регистрация при импорт. Суровините постоянно се смесват, изпомпвайки се от един транспортен съд на различен.

" Няма метод да се наблюдава произходът на петрола, откакто е в резервоара. Така е по целия свят ", предизвестява организацията за разбор на артикули „ Кеплер “.

Експертите показват, че мъчно се намират различни снабдители.

" Цените на суровините скочиха до небето и икономическата криза не може да бъде преодоляна с ободряващи приказки. Има обществена изразителност, само че има и справедлива действителност, която е, че Англия е получила девет % от петрола си от Русия и няма с какво да го размени, като се изключи закупуването му там под прикритието на първични материали от други страни “, споделя Максим Канищев, шеф на изследователския център „ Анселм “.

Според него британците ще платят в допълнение 20 милиарда рубли по " схемата-чадър " - като се вземат поради всички опасности, в това число застраховката. А схемата ще продължи да работи и след 5 декември.

Купиха си дизел

В навечерието на ембаргото Европа се запасява с съветско дизелово гориво. Според анализаторската компания „ Вортекса “ през първата половина на ноември доставките до хранилището Амстердам-Ротердам-Антверпен са се нараснали до 215 хиляди барела дневно, със 126% по отношение на октомври.

Причината е същата: няма от кое място другаде да вземат. Икономиката на Европейски Съюз беше изправена пред изострен дефицит на дизел напролет. Около 750 000 барела дневно са донасяни от Русия - половината от целия импорт.

Саудитска Арабия, вторият по величина снабдител, съставлява единствено 12% предходната година. А съгласно Френската асоциация на петролната промишленост през 2020 година страната е внесла 25 милиона тона и една четвърт от Русия. Англия е 18% подвластно от съветските доставки, Германия е съвсем 30%.

Няма задоволително лично дизелово гориво, запасите бързо се топят. Почти шест милиона барела бяха изразходвани през октомври заради стачките във Франция.

В резултат на това някои райони на Европейски Съюз страдат от сериозен дефицит, съобщи шефът на испанската петролна рафинерия „ Репсол “. А редица страни изчерпват междинните дестилати — дизелово гориво и реактивно гориво.

От февруари 2023 година Европейски Съюз забрани превозването на съвсем всички съветски петролни артикули по море, в това число дизел. Според консултантската компания „ Ууд Маккензи “ това ще докара до обстоятелството, че запасите от гориво в Северозападна Европа ще бъдат понижени до 210,4 милиона барела до края на зимата, най-ниското равнище от 2011 година насам.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР