Докато един след друг големите телекоми обявиха, че вдигат цените

...
Докато един след друг големите телекоми обявиха, че вдигат цените
Коментари Харесай

Телекомите вдигат цените, а държавата им сваля таксите

Докато един след различен огромните телекоми оповестиха, че подвигат цените за жителите и бизнеса поради инфлацията, държавата им понижава, освен това фрапантно, таксите. Това разкри националният обмудсман Диана Ковачева.

Както " Сега " писа, и трите огромни - " Виваком ", А1 и " Йетел " оповестиха, че ще индексират цените си, като за репер употребяват средногодишния растеж на потребителските цени за 2022 година - 15.3 на 100. И докато по тази тематика вървят разгорещени полемики, включително и в Народното събрание, без звук страната прокарва поредност понижения на таксите, които заплащат мобилните оператори - за позволения, за прилагане на радиочестоти и така нататък

" Предлага се понижение на таксите, които събира КРС (Комисията за контролиране на съобщенията), средно над 40%, като част от претекстовете за това са: поощряване на инвестициите; стимулиране на иновациите; обезпечаване на условия за въвеждане на ново потомство мобилни мрежи (5G) и така нататък Точно същото акцентират телекомите като учредения да подвигат цените на услугите си ", изяснява проф. Ковачева. Тя е изпратила писмо до премиера Гълъб Донев, в което акцентира, че щом страната прави жестове към бизнеса, би трябвало да убеди компаниите те на собствен ред да не усилват цените си за потребителите. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР