Докато е неизряден съпредседателят на „Правосъдие за всеки“ Велислав Величков

...
Докато е неизряден съпредседателят на „Правосъдие за всеки“ Велислав Величков
Коментари Харесай

Представляващият Инициативния комитет, издигнал Лозан Панов за президент, не си плаща здравните осигуровки

Докато е неизряден съпредседателят на „ Правосъдие за всеки “ Велислав Величков се лекувал „ на облага “ от ковид в болница

Нов връх по „ честност “ означи един от най-големите кандидати за висок морал в политиката и промяна на правораздаването – юристът от Пловдив Велислав Величков. Съпредседателят на „ Правосъдие за всеки “ е изключително деен в последната седмица, откакто от уредник на малобройни митинги против прокуратурата, се преквалифицира в представляващ Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов за президент.

“Ние си имаме идея, която отстояваме - от „ Правосъдие за всеки “, в продължение на близо седем години. Тя е върховенството на правото, независимостта на съда, справедливостта, която би трябвало да се реализира и борбата с корупцията по законовите механизми”, изясни във вторник в студиото на Нова телевизия Велислав Величков, мотивирайки издигането на Лозан Панов, като претендент за държавен глава. Оказва се, обаче, че от началото на 2021 година Величков всеки месец гази точно законовите правила, като отхвърля да си покрие наложителните здравни осигуровки. В качеството си на практикуващ юрист, Величков е регистриран като самоосигуряващо се лице. Според информация в уеб страницата на Националната организация за приходите, обаче, представляващият ИК на Лозан Панов е с „ прекратени здравноосигурителни права “ за месеците: февруари, март, април, май, юни, юли, август, а в случай че не си ги заплати до края на другата седмица, и за септември.



Справка в уеб страницата на Национална агенция за приходите демонстрира, че Велислав Величков не заплаща здравните си осигуровки

От изявления на Величков във фейсбук се схваща, че по време на третата вълна на ковид у нас, той е бил възпален и даже се е наложило да получи лекуване от затрудненията в болница. Това се е случило през месец май тази година, т.е. малко откакто е спрял да заплаща здравните си осигуровки. Още при започване на пандемията от ковид, управляващите оповестиха, че лекуване няма да се отхвърля на никого, без значение, дали е постоянен длъжник или извършител. На 7 април, когато се отбелязва Световният ден на здравето, Велислав Величков благодари на медиците за грижите, които е получил. Въпреки това, обаче, въпреки да е могъл да го направи неведнъж, през миналата над половин година, юристът не е намерил за нужно да се издължи на здравното обезпечаване.



Адвокат Велислав Величков в последните години се изживява като “последна инстанция”

Преди 25-години Велислав Величков изкара един мандат като народен представител. По време на премиерския мандат на Иван Костов, за малко Величков е водач на Младежкото Съюз на демократичните сили. По-късно се препитава като правист в града под тепетата. За да се появи още веднъж в София през 2014 година, когато стартира да провежда митинги против тогавашния обвинител №1. С няколко „ професионални протестъри “, а първоначално и с поддръжката на Христо Иванов – тогава правосъден министър, основават Инициатива „ Правосъдие за всеки “, чиято интензивност съответствува с офанзивите на укриващия се в Белград Цветан Василев против прокуратурата, а по-късно и на други обвинени и подсъдими олигарси, множеството от които свързани с кръга „ Капитал “. Същите кръгове в този момент употребяват „ Правосъдие за всеки “, с цел да маскират кандидатурата за президент на Лозан Панов, не като партийна на ГМО-коалицията „ Демократична България “, а като „ гражданска “. Последните години Велислав Величков се изживява като “последна инстанция” - желае оставки на министър председател, закриване на спецправосъдието, очистване на поста “главен прокурор”, махането на генералния шеф на Българска национална телевизия, залива с хейт всеки конкурент на кръга “Капитал” и на укриващите се в чужбина подсъдими и обвинени олигарси. Дано най-малко с парите, които ще изкара като представляващ Инициативния комитет на Лозан Панов, юристът Величков постъпи „ честно “ и си заплати здравните осигуровки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР