Докато другите се чудят къде и какво щяло да мине,

...
Докато другите се чудят къде и какво щяло да мине,
Коментари Харесай

Борисов за тръбата с Турция: Другите се чудят, нашето работи

Докато другите се чудят къде и какво щяло да мине, нашето към този момент работи. Така министър председателят Бойко Борисов разяснява стартирането на директния газопровод за Турция в сектора Лозенец - Недялско.
" Чувал съм доста мои сътрудници през годините да приказват за доставки на газ, за планове, само че на процедура нула! А през днешния ден като отворим крана, ще може да има транспорт на 16 милиарда куб. метра природен газ в двете направления ", сподели Борисов, който през днешния ден взе участие в церемонията по въвеждане в употреба дружно с турския министър на енергетиката Фатих Дьонмез.
С построяването на 20-километровата газопроводна права потенциалът за транспорт на природен газ от България за Турция ще се усили с 1.7 милиарда кубически метра на година, оповестиха от държавната пресслужба.

Министър-председателят подсети за сделките, които направихме в Анкара и в Москва, за продължението на Турски поток през нашия хъб за Сърбия, Македония, Австрия и Унгария. " Това вършим сега – по европейските правила, със глобите на Европейска комисия ", сподели още министър председателят Бойко Борисов.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган през днешния ден показва програмата си за ръководство, само че той е споделил на енергийния министър да потегля към България, защото планът бил доста значим. Борисов благодари на Ердоган за разбирането.
Според премиера там, където минават газопроводи и има централи, постоянно има мир.
Турският енергиен министър съобщи, че България ще продължи да транзитира газ към Турция по трансбалканския газопровод, т.е. през Румъния и България, към Турция, само че може да транзитира и от Турция към Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР