Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим. Цялото трасе

...
Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим. Цялото трасе
Коментари Харесай

Борисов: Създаваме условия и за американски, и за руски газ

Докато другите приказват за диверсификация, ние я вършим . Цялото трасе е за 18 милиарда куб. метра газ. Това е Балкански поток. В сряда ще създадем същото и с Гърция - там е от 3 до 5 милиарда куб м. И с нашите залежи - Хан Аспарух и Силистар - имаме цялостна диверсификация. Това съобщи министър-председателя Бойко Борисов, откакто се срещна с осъществените от „ Булгартрансгаз “ ЕАД действия по разширението на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската граница, оповестиха от държавната пресслужба.
Премиерът Борисов посочи, че компресорните станции са американски. „ Създаваме условия и за американски полутечен газ, и за съветски газ. Ние си построяваме сега газовите автомагистрали. Паралелно с дипломацията и интензивно строим “, добави още министър-председателят и посочи, че трасето би трябвало да е готово до октомври.
Борисов следи полагането на тръби за създаване на нов газопровод с дължина 11 км от българо-турската граница до компресорна станция „ Странджа “. На място се построява и газоизмервателна станция „ Странджа “. Общата стойност на двата плана е 75 млн. лева – напълно инвестиция на „ Булгартрансгаз “. Предвижда се оборудванията да се вкарат в употреба през месец октомври 2019 година, тъй че да се даде опция природен газ от входна точка Турция да постъпва на българска територия януари 2020 година
Проектът e част от концепцията за европейски газоразпределителен център " Балкан ". Разширението на съществуващата газопреносна система и реализацията на цялостната идея за газов хъб „ Балкан “ целят опазване стратегическата роля на Република България, като водещ газов център в района на Европа.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР