Докато ДПС подкрепя управлението, нови влакове за БДЖ няма да

...
Докато ДПС подкрепя управлението, нови влакове за БДЖ няма да
Коментари Харесай

Скандален запис със скрита камера в БДЖ: 10% от горивото в автобусите е за ДПС

Докато Движение за права и свободи поддържа ръководството, нови влакове за БДЖ няма да има, а пасажерите ще се насочват към автобусните компании, които се регистрират на партийната каса. Това се изяснява в третата и най-скандална част от записа със скрита камера, на който приказва Евгени Димитров, контрольор по вътрешна сигурност в БДЖ-Пътнически транспорти.
 Запис от скрита камера (част 2): Жалбите в БДЖ отиват в кръглата директория  Запис със скрита камера в БДЖ: Владимиров се опасява да не го обвинят в занемареност
Според него сякаш опозиционното придвижване има решаващата роля да няма промени в националния жп транспортьор, защото има скица за финансирането на партията с карти за зареждане на гориво от бензиностанциите. Твърди и че това е повода в компанията да се правят фиктивни поправки на преносимия състав.

Записът със скритата камера е изработен от различен участник в същия диалог - към този момент някогашния чиновник Петър Бръснаров, специалист " Вътрешен надзор ". Пред OFFNews той удостоверява, че всичко, което се чува, в действителност е изречено.

Първите две елементи от диалога можете да видите ТУК и ТУК .

" Честно казано общо взето няма изгода от нашите влакчета. Щото като вкараме нови вагончета, автогарата ще се опразни ", споделя инспекторът по вътрешна сигурност в БДЖ. 

След това словоохотливият Димитров изяснява схемата:

" Нашите машинисти нямат такива карти (б. ред. - демонстрира карта за зареждане с гориво). На тях написа Национален съюз на превозвачите. Отиват и бумкират (б. ред. - зареждат) 500 литра в рейсовете и 10 % - за Движение за права и свободи. Точно по този начин е. Сигурен съм. Това е ръководителят на комисията по превоз, едно момченце младо от Стара Загора (б. ред. - ръководител на парламентарната комисия по превоз е депутатът от Движение за права и свободи Халил Летифов, определен от 27-и многомандатен изборен регион Стара Загора). Ей това им е. Щото имат мандат до 2020 година. След това дадоха обещание нови машинки, вагончета. А до 2020-а ще си караме с тия барачки. Фиктивни поправки, нагоре-надолу, колкото може... "

На записа се чува въпрос от трет присъстващ в стаята: А къде се дават фиктивните поправки? "

" На Цветелин Колев що не му дават ремонтите? База луксозна има в Русе, раз-кош-на ", изяснява инспекторът по вътрешна сигурност на БДЖ. 

В случая той приказва за жп завода " Експрес Сервиз ", в който се ремонтират локомотивите на огромна част от частните товарни жп превозвачи от България и Румъния, само че не и тези на БДЖ. Доскоро министърът в оставка Ивайло Московски и шефът на БДЖ Владимир Владимиров обясняваха, че няма подобен цех.

След това на записа инспекторът изяснява по какъв начин два дни след ремонт на локомотив от серия 52 още веднъж влиза за корекция поради некачествено свършена работа. Разказва и по какъв начин по Нова година в хранилище Надежда е изгорен локомотив, защото никой не е бил изчистил насъбраните масло и мазила по него.

" Викам му на Бойко Стоилов (б. ред. - това е същият жп шеф, който заплаши чиновник, разкрил далавери в БДЖ, с думите " Ти си мъртъв " ): Бойко, на тия какъв брой пъти им споделям под мотора, че има ей толкоз масло и нафта, що не го изчистят? Той вика " има парцали и да чистят ", но никой не чисти. Стари са машинките - течат, всичко е в масло и мазила. Ама да ги поддържат, да няма течове... Като се възпламени, да не гори цялата ", споделя Евгени Димитров.



След това повтаря, че скоро в железниците няма да има позитивна смяна, очевидно визирайки още веднъж Движение за права и свободи:

" До 2020 би трябвало да изкараме с тия бараки. 2020! Те нямат доходи от това нещо. Ние единствено желаеме. А " Ивкони " им дават пари, " Етап Адрес " дават, " Биомет " дават пари, " Метро " (б. ред. - превозвач) дават милиони на турчина. Това са пари, доходи. Всичко е " Лукойл ". Политически е по този начин ", изяснява още инспекторът по сигурността.

Ето и скандалния запис от скритата камера:

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР