Докато Джей Пауъл се изправи пред репортери в сряда след

...
Докато Джей Пауъл се изправи пред репортери в сряда след
Коментари Харесай

Защо централните банки не са склонни да обявят победа над инфлацията

Докато Джей Пауъл се изправи пред кореспонденти в сряда след първото политическо съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати за 2024 година, настроението му беше решително.

Приветствайки „ шест месеца добра инфлация “ и прогнозирайки още, ръководителят на Фед сподели: „ Нека бъдем почтени: това е добра стопанска система. “

Може би малко прекомерно добра. В петък пазарите бяха зашеметени от известие на Бюрото по трудова статистика, което сподели, че стопанската система на Съединени американски щати е добавила 353 000 работни места през януари - съвсем двойно повече от предстоящото.

Намаляване на лихвените проценти през март – към този момент разказано като малко евентуално от Пауъл – беше неотложно изключено на Уолстрийт вследствие на избухващите данни за заетостта.

Централните банкери по света започнаха да се приготвят за понижаване на лихвените проценти на фона на непрекъснато отслабващата инфлация. Но както демонстрира броят на работните места в Съединени американски щати, горещите пазари на труда са най-голямата евентуална преграда пред тях да реализират задачите с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР