Докато децата софийски кашлят и кихат, плахо плачат и отчаяно питат:

...
Докато децата софийски кашлят и кихат,
плахо плачат и отчаяно питат:
Коментари Харесай

Това ще ви умили! Дечица затрупаха пощата на здравния министър, пишат му стихчета, че искат...

" Докато децата софийски кашлят и кихат,
плахо плачат и обезверено питат:
защо няма грипна малко отмора,
кърпичките свършиха, бършем се с завивка,
главите ни пулсират в темп рисков,
и почивка, в случай че няма, резултатът е явен... "


Това не е конкурс за детска лирика, а писма в пощата на здравния министър. От седмица тя е затрупана от нетрадиционни писма с адресант – възпитаници от цялата страна, предава Нова телевизия.

„ Не съм се сблъсквала с сходни случаи, само че съм прелестно изненадана”, споделя медийният консултант на министъра Мария Иванова.

Ученолюбивите деца са на възраст от 12 до 16 и от Министерство на здравеопазването получават всекидневно техните писма през последните две седмици. Децата приканват министерството да разгласи грипна почивка, защото в противоположен случай те ще са „ нещастни”.

„ Определено ни изненада фотографията на момиче, което се е снимало по какъв начин плаче и изпод е написала „ децата плачат за грипна ваканция”, това беше изобретателно”, дава образец Мария Иванова.

Други, които желаят дълга отмора, не залагат на страст, а на аргументи…
„ Грипът на всички места е еднакъв. София и Софийска област са в непосредствена непосредственост, което усилва възможностите от заболяване. Не е подходящо, да делите децата”, написа в едно от писмата.

Други подрастващи заплашват управляващите, че вървят заболели на учебно заведение и отговорността за следствията ще е на Министерството на здравеопазването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР