Докато детето навърши една годинка, абсолютно всеки един нов месец

...
Докато детето навърши една годинка, абсолютно всеки един нов месец
Коментари Харесай

Какво се случва през седмия месец на бебето?

Докато детето навърши една годинка, безусловно всеки един нов месец носи извънредно огромни промени. Не инцидентно споделят, че децата „ порастват като гъби “.  Теглото и растежът се усилват в скорост, близка до геометрична градация, а всеки нов ден носи ново предизвикателство. За родителите (особено когато за първи път са родители) това е необикновен и незаместим развой, тъй като имат неповторимия късмет да видят по какъв начин дребното дребосъче се трансформира безусловно с часове и да изпитват боязън от всяка смяна в него.

На 7 месеца детето:

Качва към 600 грама и пораства приблизително с 1-2 сантиметра.

Формите му получават от ден на ден пропорциите на „ огромен “ човек и фигурата му се оформя съразмерно.
 бебе iStock/Getty Images
Започва да „ схваща “ какво му се споделя. Песни, стихчета, говорене – даже и да не си проличава, на бебето тези неща му стават все по-ясни. Самите те стават по-комуникативни и към този момент се пробват да споделят някакви неща.

Активността му става все по-осезаема. Пълзи извънредно доста, а вие би трябвало да скриете всички рискови предмети, както и да не го слагате покрай ръбове на мебели, в случай че няма да бъдете наоколо.-->

Става по-взискателно, а играчките бързо му омръзват.
 бебе iStock/Getty Images
Възможно е да стартират да се появяват към този момент първите зъбки.

Стават все по-самостоятелни (особено, в случай че са момичета) и избират да бъдат в седнало състояние.

И, все пак, при безусловно всяко дете, се случват разнообразни неща и не трябва да се безпокоите в случай че вашето не прави това, което е особено за неговата възраст. Ако каквото и да е, ви тревожи, обърнете се към вашия педиатър.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР